Bacău: Vizitarea deținuților, programată prin e-mail

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizitele la penitenciar depind de un telefon sau de un e-mail
Vizitele la penitenciar depind de un telefon sau de un e-mail

Cei aproximativ 800 de condamnați ai Penitenciarului de Maximă Siguranță din Bacău își vor putea primi vizitatorii doar prin programare telefonică sau pe adresa de e-mail a închisorii.

Decizia a fost luată de șeful Direcției Naționale a Penitenciarelor și va fi valabilă începând cu 1 noiembrie 2010, la toate penitenciarele din țară.

"Rudele sau alte persoane care doresc să-i viziteze pe deținuți, sau să le aducă pachet trebuie să se programeze înainte cu cu 48 de ore, să-și prezinte identitatea și calitatea iar apoi să răspundă concis la întrebările adresate de către personalul penitenciarului", a declarat Victor Cuzic, directorul închisorii din Bacău.

Programarea vizitelor se va face în ordinea cronologică a primirii solictărilor. În situaţia în care cererile zilnice depăşesc posibilităţile de acordare a dreptului la pachet şi vizită se va comunica "oaspeților" o altă dată şi intervale orare în care se pot reprograma.

În plus, "musafirii" trebuie să ajungă cu 15 minute mai devreme la poarta închisorii pentru controlul antiterorist obligatoriu. Solicitarea programării se face zilnic, în intervalul orar 08.00 - 18.30 la telefonul 0234-575369 sau la adresa de e-mail: vizitepbacau@dgp.ro. "Aplicarea noilor reglementări va duce la creşterea timpului destinat acordării dreptului la vizită şi diminuarea timpului de aşteptare al vizitatorilor", a mai adăugat directorul Cuzic.

Penitenciarul din Bacău este destinat femeilor, minorilor și tinerilor, aflați în regimurile de detenție deschis, semideschis, închis și de maximă siguranță.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite