Bacău: Pui de lamă născut la circ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoare mare la Circul „Praga", poposit pentru câteva zile în oraşul Bacău. În noaptea de Înviere s-a născut în captivitate un pui de lamă.

Fenomenul este unul rar pentru circ dar şi pentru această perioadă a anului. „De regulă, lamele fată iarna, însă acum ne-a luat şi pe noi prin surprindere. Nu prea ne dorim să avem animale gestante pentru că avem nevoie de ele în spectacole şi de aceea ţinem separat femelele de masculi. De această dată s-a întâmplat", explică Beatrice Gyone, reprezentanta circului.

Deşi iniţial i-au pus numele Capuchino, stăpânii s-au răzgândit şi l-au botezat Bacău, după numele localităţii în care s-a născut. Puiul de lamă este perfect sănătos şi ocrotit de mamă, lama Damo, într-un ţarc separat de restul animalelor şi de tatăl, Chocolate.

A ieşit deja în lumina reflectoarelor

Încă din primele clipe de la naştere, animalul a devenit atracţia artiştilor şi îngrijitorilor care au avut grijă ca puiul să fie alăptat şi ocrotit aşa cum trebuie.

Chiar dacă are doar trei zile, Bacău şi-a făcut deja apariţia în faţa publicului.

Luni seara l-am scos pentru prima dată în faţa spectatorilor, mai ales că nu au ocazia să vadă prea des pui de lame. El va sta şase luni alături de mama sa după care o să intre în programul de dresaj, care durează cam jumătate de an", ne-a spus Mircea Cornea, îngrijitor.

După perioada de dresaj, puiul va deveni şi el vedetă când va intra în arenă în spectacole. Până să ajungă să dea reprezentaţii, băcăuanii îl pot admira până la sfârşitul săptămânii la circ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite