Bacău: ”Paharnicul” Eugen Burcă a turnat la Securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul județean a fost racolat de oamenii fostei Securități pentru a pârî pe sătenii care nu au înregistrat toată cantitatea de rachiu fabricată.

Consilierul județean Eugen Burcă, care este și cel mai mare producător de vinuri din județul Bacău, dar și președintele asociației elitiste Rotary Club, a semnat un angajament cu fosta Securitate.

"Relația" a fost batută în cuie pe 1 iunie 1987, când Burcă, care era șef la ferma viticolă din Traian, a primit numele conspirativ "Lucian", și rapid, și-a luat angajamentul să raporteze tot ce se mișcă în comunele Secuieni, Plopana, Lipova, Negri și Roșiori din județul Bacău.

Conform înscrisurilor oficiale transmise de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) se arată că el i-a pârît pe mai mulți săteni care nu au declarat întreaga cantitate de rachiu făcută.

"Sursa informează că responsabilul de cazan  C.M. de la CAP Secuieni nu a înregistrat întreaga cantitate de rachiu fabricat pe o perioadă de trei zile. De acest lucru se face vinovată și economist firmei S.M. cu șeful de fermă P.C.", se arată într-o notă informativă scrisă de actualul consilier județean.

Totodată, Burcă nu s-a dat în lături să raporteze și pe cei care "discută aspect de nemulțumire, la adresa conducerii CAP-ului " din Plopana.

"M-am întâlnit cu V.G care discuta aspecte de nemulțumire la adresa CAP, că nu i s-au dat drepturile pe 1986 și o să meargă în audiență la organele superioare de partid fără să știe nimeni", a mai raportat el securiștilor.  

"Habar n-am!"

Calitatea informațiilor furnizate de consilierul Burcă nu au atins un nivel atât de ridicat încât el să fie catalogat drept  informator sau colaborator al securității.

În replică, Eugen Burcă neagă că a semnat vreodată vreun astfel de angajament. "Nu știu despre ce angajament este vorba! Nu am semnat niciodată așa ceva! Habar n-am!", a afirmat sigur pe el.

Avere

Consilierul județean Eugen Burcă se poate mândri încă din 1995 ca fiind proprietarul firmei Eug Prod, cu 20 de angajați și cea mai mare fabrică de vin din județul Bacău.

Societatea cu sediul în comuna Traian a reușit să aibă anul trecut un profit de net de peste 16.500 de lei și are o cifră de afaceri de aproximativ 1.500.000 de lei.

Totodată, vila sa de 1.380 de metri patrați, construită pe strada George Bacovia, este în topul celor mai mari locuințe din municipiul Bacău, alături de cea a lui Dumitru Sechelariu, fostul primar al Bacăului și Gheorghe Chivorchian, fostul președinte al FCM Bacău.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite