Bacău: Hoții care au furat clopotul din Sascut au fost prinși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorii furtului de la Biserica Berești, din comuna Sascut, au fost prinși de polițiști, însă clopotul nu a mai putut fi recuperat. Trei zile au stat oamenii legii în comună și au urmărit fiecare pistă. Au adus chiar și un câine de urmă care să-i ducă la făptași.

Ieri, suspecții au fost încătușați. Este vorba despre Cătălin G. (21 ani) și Claudiu D. (20 ani), ambii din localitatea Sascut.

Aceștia le-au povestit oamenilor legii cum în toiul nopții s-au urcat în clopotniță, au demontat clopotul greu de 50 de kilograme și l-au dat jos cu o funie.

„După ce au sustras obiectul, l-au spart și l-au vândut la un centru de colectare a fierului vechi din județul Vrancea", ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Au mai dat și alte spargeri

În timpul cercetărilor s-a constatat că aceștia au mai comis și alte spargeri în comună. Au intrat în două locuințe de unde au furat mai multe scule electrice.

„Cei doi tineri au fost reținuți pentru 24 de ore pentru infracțiunea de furt calificat și urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi", a mai spus Butnaru.

Duminică dimineața, clopotarul satului Berești a constatat că unul din cele două clopote ale bisericii, vechi de 152 de ani, a dispărut.

Enoriașilor nu le-a venit să creadă când au aflat de o asemenea grozăvie și s-au rugat ca cei care au îndrăznit să fure de la biserică să fie prinși. Acum ei vor trebui să scoată din buzunar cel puțin 4.000 de lei pentru un clopot nou.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite