Albert Potoceanu a ajuns în finala Campionatului European de box pentru cadeţi de la Râmnicu Vâlcea. Va lupta împotriva ucraineanului Dmytro Beniukh

0
0
Albert Potoceanu face box doar de un an şi a ajuns în finala Campionatelor Europene de Box Cadeţi
Albert Potoceanu face box doar de un an şi a ajuns în finala Campionatelor Europene de Box Cadeţi

Albert Potoceanu (105 kilograme) va juca marţi, 25 iulie, finala categoriei grele împotriva ucraineanului Dmytro  Beniukh. În semifinală l-a învins pe ungurul Zsolt Dudaş, care a fost numărat de arbitri după loviturile primite. Albert Potoceanu face parte din lotul de la Sport Club Municipal Bacău şi este pregătit de un an de zile de antrenorul emerit Relu Auraş.

În semifinale, Albert Potoceanu s-a impus la puncte, prin decizia unanimă a arbitrilor, în faţa ungurului Zsolt Dudaş. Boxerul maghiar s-a aflat în dificultate în primele două reprize, când a fost şi numărat de arbitrul din ring. În finală Potoceanu va lupta cu ucraineanul Dmytro  Beniukh.

„Am dovedit încă o odată că Bacăul e şcoala boxului românesc iar pentru noi calificarea în finală a lui Albert Potoceaanu dovedeşte că venim mereu tare din urmă, cu boxeri talentaţi, care în scurt timp vor reprezenta Bacăul şi România la Jocurile Olimpice. Boxul nu a murit şi nu va muri niciodată în Bacău“, a declarat Relu Auraş, antrenorul coordonator al Sport Club Municipal Bacău.


La Campionatele Europene la Box Cadeţi de la Râmnicu Vâlcea participă 275 de boxeri din 30 de ţări. România are înscrişi sportivi la 19 categorii de greutate şi vârstă din cele 20 din concurs. Marţi, 25 iulie, au loc finalele. 

„Albert a făcut un meci mare. Şi-a arătat clasa în faţa unuia dintre favoriţii categoriei, în condiţiile în care băcăuanul nostru se antrenează doar de un an. E o reuşită mare pentru Bacău şi pentru România“, a mai declarat antrenorul emerit Relu Auraş.

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite