Admitere cu emoţii la şcoala primară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi recunosc că au depus dosarele la cel puţin două unităţi şcolare, pentru a fi siguri că prind un loc bun.

Cea mai râvnită şcoală este de departe Colegiul „Ferdinand I“. Aici, pe cele 25 de locuri disponibile s-au înscris 56 de copii. În aceste condiţii, conducerea şcolii i-a supus pe elevi la un interviu.

„A fost mai mult o discuţie liberă între copii şi comisia formată din învăţătorul care urmează să-i preia, un alt cadru didactic şi psihologul şcolii. Din ce ştiu eu, au fost puşi să recite o poezie şi să deseneze“, ne-a spus Dragoş Florescu, directorul adjunct al colegiului.

În urma interviului au fost selectaţi 29 de elevi. „Ştim din experienţa anilor trecuţi că la începutul anului şcolar nu vin toţi cei selectaţi“, a mai spus Florescu.

Înscrierile continuă

Şi la Şcoala „Alexandru Ioan Cuza“, pe cele 100 de locuri s-au înscris deja 145 de copii, iar lista rămâne deschisă. „Noi am solicitat de la inspectorat patru clase, dar dacă vom avea mai mulţi elevi, vom suplimenta“, explică directorul adjunct, Costel Păduraru.

O altă şcoală „vânată“ de părinţi este „Spiru Haret“, unde locurile în cele trei clase s-au ocupat deja. „Avem 78 de dosare, dar mai primim şi alte cereri dacă sunt copii care vor să înveţe la noi“, ne-a spus directorul adjunct Constantin Ciuchi. Dacă vă grăbiţi, mai puteţi prinde câteva locuri la şcolile „Constantin Platon“, „Domniţa Maria“, „Nicu Enea“ sau „Georgeta Mircea Cancicov“.

Înscrierile vor continua până în toamnă şi abia la 15 septembrie directorii vor şti exact câţi boboci vor avea. „Nu s-a realizat o centralizare a înscrierilor, dar cert este că nicio şcoală nu a solicitat suplimentarea numărului de clase. Părinţii obişnuiesc să-şi înscrie copiii la mai multe şcoli şi abia în septembrie se decid“, ne-a declarat Claudia Merticaru, purtător de cuvânt IŞJ Bacău.

Părinţii recunosc că depun mai multe dosare. „Eu am depus la două şcoli. Urmăresc anumiţi învăţători. Dacă nu pică la unul, atunci merge la celălalt“, ne-a spus Andreea Dura, mămică. Părinţii caută în special şcolile care au programul „School after school“ şi titlul de „instituţie europeană“.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite