Acord de cooperare între județul Bacău și cea mai dezvoltată regiune din China. Ce urmărește inițiativa

0
Publicat:

Consiliul Județean Bacău a aprobat astăzi, 11 martie 2024, acordul de cooperare cu Chongqing Liangjiang New Area, din China, în cadrul acordului de cooperare UE-China în domeniul politicilor regionale.

Bacăul va coopera cu Chongqing Liangjiang New Area FOTO www.ichongqing.info
Bacăul va coopera cu Chongqing Liangjiang New Area FOTO www.ichongqing.info

Dealtfel, Județul Bacău este singura entitate administrativă din România selectată de către Comisia Europeană în cadrul rețelei de orașe și regiuni „International Urban and Regional Cooperation”(IURC).

Scopul demersului vizează  o cooperare extinsă în domenii precum turism, cultură, modernizare urbană și regională și design industrial.

Înființat la inițiativa Comisiei Europene, IURC are ca misiune principală dezvoltarea relațiilor de cooperare și parteneriate în domenii precum: digitalizare şi oraşe inteligente, tranziţie energetică şi schimbări climatice, redresare economică şi socială post-Covid 19.

Chongqing Liangjiang, New Area, aprobată de Consiliul de Stat al Chinei, reprezintă cea mai puternică zonă de dezvoltare și deschidere la nivel de stat și guvern din China.

Chongqing Liangjiang este un oraș internațional de convenții și expoziții în China. ”De asemenea, este esențial pentru găzduirea „World Design Capital” și este un exemplu de oraș modernizat.

Printre facilitățile operaționale ale orașului chinez se numără Centrul internațional de conferințe și expoziții Yuelai de 600.000 de metri pătrați, două hoteluri de cea mai înaltă clasă precum și apartenența la organizații importante precum UFI, IAEE și ICCA.

„Cu peste 66 de parcuri urbane, având o acoperire „verde” de peste 40%, este unul dintre primele districte demonstrative ecologice verzi din China și o regiune pilot națională pentru orașele „burete”. Întreprinderile comerciale și de afaceri includ Centrul Yuelai, un parc comercial de artă ecologică Yuelai Hui și zona comercială din Platoul Binjiang, districtul 26°, printre altele, cuprinzând peste 600.000 de metri pătrați”, se arată în acordul de cooperare aprobat astăzi în Consiliul Județean Bacău.

Acordul își propune să consolideze colaborarea internațională în domeniul convențiilor, al turismului cultural, al designului și al modernizării urbane.

„În mod evident, expertiza și experiența partenerilor chinezi sunt marele atu al acestei realizări. În următoarea perioadă vor avea loc întâlniri în cadrul cărora vom identifica pilonii pe care putem iniția și dezvolta proiecte comune”, a precizat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite