Câți migranți încap ascunși în două TIR-uri. Numărătoarea i-a uimit pe polițiștii de frontieră

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 90 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Migranții se aflau printre marfă
Migranții se aflau printre marfă

Șoferii celor două mijloace de transport sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia.

Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, metal și diverse mărfuri pentru societăți comerciale din Germania și Austria.

Astfel, în urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 90 de cetăţeni străini, într-un singur TIR fiind descoperite 48 de persoane”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Pakistan, Nepal și Siria, unii dintre ei fiind intrați legal în țara noastră, alții fiind solicitanți de azil.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru persoanele depistate ascunse, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile ce se impun.

Încă 13 prinși

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Diosig au anunțat joi, 4 mai a.c., că au depistat 9 cetăţeni din Sudan, Pakistan și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri, respectiv 4 cetăţeni din Siria, Tunisia și Pakistan, la 500 de metri faţă de linia de frontieră, care se deplasau spre teritoriul statului vecin. Persoanele intenţionau să ajungă în mod fraudulos în diferite state din vestul Europei.

Este vorba de 90 de persoane FOTO Poliția de Frontieră
Este vorba de 90 de persoane FOTO Poliția de Frontieră
AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite