Voluntariat pe ambulanţă, la Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii pot deveni voluntari pe ambulanţă
Arădenii pot deveni voluntari pe ambulanţă

În perioada următoare la Arad se va implementa un proiect unic în judeţul nostru, în colaborare cu Serviciul de Ambulanţă Arad şi Asociaţia Gifted Children. Mai exact arădenii pot să devină voluntari pe ambulanţă.

Scopul principal al proiectului este acela de a instrui cat mai multe persoane in acordarea primului ajutor necalificat. Acest prim ajutor se acordă de personal fără pregătire medicală şi fără dotări speciale.

Coordonatorul acestui proiect, Daniel  Mitre, ne-a declarat:

„Este mai mult decât necesar un astfel de proiect în Arad, mai ales că nu există ceva asemănător.Încă suntem în faza de implementare a proiectului şi trebuie să definitivăm detaliile şi structura acţiunilor pe care le vom desfăşura. Prin acest proiect se doreşte instruirea, organizarea şi coordonarea persoanelor care doresc să desfăşoare activităţi de voluntariat în sprijinul echipajelor de intervenţie medicală. Persoanele care aplică pentru acest program trebuie să treacă prin anumite crieterii de selecţie, criterii care stabilesc o atitudine serioasă, respectoasă, tact şi bună judecată. Un voluntar trebuie să fie disponibil întodeauna pentru situaţii limită, astfel că încrederea în sine cât şi empatia sunt mai mult decât necesare. Voluntarul trebuie să se adapteze muncii în echipă şi mai ales să aibe foarte bine dezvoltat controlul fricii. Se vor organiza cursuri de prim ajutor şi diferite seminarii, le consider extrem de utile pentru că nu ştim niciodată ce situaţii pot apărea în viaţa de zi cu zi. În momentul în care vom semna colaborările, vom demara şi sesiunile de înscriere în proiect. În prezent proiectul se află în stadiul beta, urmând ca în perioada următoare să avem mai multe întâlniri cu conducerea Serviciului de Ambulanta Judeţean Arad pentru stabilirea tuturor detaliilor necesare şi revenim cu toate informaţiile despre proiect în momentul în care demarăm înscrierile”.

Voluntariatul este activitatea de interes public desfăşurată din proprie iniţiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestatie materială; activitatea de interes public este activitatea desfasurata în domenii cum sunt: asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învatamânt, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar şi altele asemenea.

Mai puteti citi: FOTO Voluntarii vor picta toate grădiniţele şi centrele de copii din Arad

FOTO VIDEO A fost lansată Asociaţia Cetatea Voluntarilor

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite