Voluntari din Belgia vor igieniza şcolile din Negreşti Oaş şi vor organiza activităţi recreative pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipajul de la Negreşti-Oaş este constituit ca trupă de cercetaşi şi a participat deja la activităţi similare în mai multe ţări ale lumii
Echipajul de la Negreşti-Oaş este constituit ca trupă de cercetaşi şi a participat deja la activităţi similare în mai multe ţări ale lumii

Un grup de 12 voluntari belgieni desfăşoară zilele acestea activităţi de voluntariat, atât activităţi de igienizare în unităţile de învăţământ din Negreşti-Oaş, cât şi animaţie pentru copii şi tineret în parcul din centrul oraşului.

Un grup de 12 voluntari belgieni, coordonaţi de Catherine Ninane, în colaborare cu Asociaţia „Jeunes en Roumanie”, preşedinte Daniel Coulon şi Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, director coordonator Liliana Mangeac, a sosit marţi, 1 iulie, la Negreşti-Oaş.

Tinerii sunt din oraşul Liege şi, timp de zece zile, vor desfăşura activităţi de voluntariat – atât activităţi de igienizare în unităţile de învăţământ din Negreşti-Oaş, cât şi animaţie pentru copii şi tineret în parcul din centrul oraşului.

Este vorba despre proiectul internaţional „Jeunes en Roumanie”, prin care mai multe grupuri de liceeni şi însoţitorii lor, belgieni, se deplasează pe teritoriul României pentru a activa ca voluntari, dar şi pentru a lua contact cu cultura şi tradiţiile noastre şi pentru a interacţiona cu tinerii români. Echipajul de la Negreşti-Oaş este constituit ca trupă de cercetaşi şi a participat deja la activităţi similare în mai multe ţări ale lumii.

Principalii coordonatori ai proiectului sunt Primăria şi Consiliul local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură, managerul proiectului fiind dr. Natalia Lazar, iar ca parteneri sunt implicate toate instituţiile de învăţământ din oraş, precum şi Muzeul Ţării Oaşului. Tinerii sunt coordonaţi de Cristina Durău, profesoară de limba franceză la Liceul Teoretic din Negreşti-Oaş.

„Mă bucur că punem astfel bazele unei colaborări între tinerii noştri şi voluntarii belgieni. Sper ca noi să fim nişte gazde bune, iar oaspeţii noştri să petreacă momente agreabile în Negreşti-Oaş. Încurajez continuarea acestor proiecte, benefice pentru ambele comunităţi implicate”, a declarat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, care i-a primit, miercuri, pe voluntari la sediul Primăriei Negreşti-Oaş.

Programul de activităţi este unul complex, conform unui grafic, prima zi de activitate fiind planificată la Liceul Teoretic sub îndrumarea directorului acestuia, profesorul Viorel Bud. În zilele următoare, voluntarii vor derula activităţi la celelalte unităţi şcolare negreştene, iar sâmbătă şi duminică (5 şi 6 iulie), în parcul din faţa primăriei, tinerii belgieni vor organiza activităţi recreative pentru copiii şi tinerii din Negreşti.

Vă recomandăm şi

Cum încearcă trei tinere din Spania să schimbe destine în România prin voluntariat

Este oficial. Voluntariatul va fi recunoscut ca experienţă profesională

ISU Maramureş îşi doreşte recunoaştere competenţelor dobândite prin voluntariat

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite