VIDEO Poliţista de la Vocea Românei concertează de Ziua Îndrăgostiţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţista din Arad care a făcut senzaţie la Vocea Românei va concerta vineri seara, de la ora 19,00, în sala mare a Palatului cultural alături de Quaternion Band şi orchestra Filarmonicii de Stat Arad.

Este vorba despre un concert special, dedicat Zilei Îndrăgostiţilor. La Vocea României Claudia Iuga a ajuns în semifinale. Ocazional Claudia a colaborat cu Mario & the Teachers, o trupă de etno-jazz din Arad, cu care a reuşit în perioada 2010-2011 să colinde scenele festivalurilor de jazz dinţară.

Pentru Claudia Iuga, acest concert este un vis împlinit: „Este un vis devenit realitate. Orice artist îşi doreşte un eveniment de acest gen, la un momentdat al carierei sale. Eu am norocul să fac asta acum, nu la pensie”, a declarat semifinalista de la „Vocea României“.

Dr. Alin Văcean , directorul general al Filarmonicii de Stat Arad, a declarat:  „marcăm pentru al treilea an consecutiv în calendarul nostru concertistic - Valentine’s Day (My Funny Valentine – Jazzy Love Songs – 2012, Concert simfonic de Ziua Îndrăgostiţilor – 2013, It’s NOT Just Another Valentine’s Day / Claudia Iuga @ Arad Philharmonic- 2014 ), o sărbătoare importată, dar un pretext fantastic, pentru a ne integra şi cu această ocazie, în fenomenul de globalizare culturală produs în ultimul secol”.

Claudia Iuga urcă pe scena de concerte a Aradului, acompaniată de orchestra simfonică a Filarmonicii şi dirijorul Laurenţiu Muntean. Seara de 14 februarie anunţându-se a fi o seară a show-ului şi a marilor succese de peste ocean, în armonii şi ritmuri electrizante, alături de una dintre cele mai în vogă apariţii ale momentului. Însoţită de trupa Quaternion, Claudia Iuga  lansează pe suportul unui acompaniament de ansamblu clasic şi al orchestraţiilor pop/rock simfonice, marile hituri ale ultimelor decenii: Someone Like You, I Will Always Love You, I Will Survive, At Last şi multe altele.

Cine este Claudia Iuga?

Pasiunea pentru muzică a determinat-o să îşi petreacă ultimii ani de şcoală pe bancile Liceului de artă Sabin Dragoi din Arad, unde şi-a iniţiat şi pregatirea pentru Conservator. Experienţa din corul Eutherpe al liceului a modelat-o ca om, ca voce, ca atitudine...  A urmat însă până în 2002 Facultatea de Drept din Arad şi parţial cursurile Conservatorului Gheorghe Dima din Cluj, iar ediţia din 2003 a Festivalului de muzica Uşoară de la Mamaia i-a adus şi prima recunoaştere, poziţia a III-a în clasamentul  final. O nouă participare în anul 2004, i-a adăugat calificarea la secţiunea “creaţie”, cu o piesă compusă de tatăl sau, Virgil Iuga, renumit muzician al anilor ’70, pianist în formaţia ”CARUSEL.

Perioada coincide cu ataşamentul faţă de Daniel’s Band, trupa  alături de care şi-a făcut ucenicia în muzica de entertainment şi a învăţat să îşi cunoască vocea. Revine în domeniul muzical  în 2009, după o pauză de câţiva ani, invitată de o trupă alături de care concertează şi astăzi: Quaternion.

Principiul pe care îl urmează cu toţii  este acela că muzica este un hobby fără de care nu se poate trăi şi tratează problemele ansamblului cu seriozitatea unui loc de muncă. Abordează orice gen de muzică pe care crede că este în stare să-l stăpâneasca, însă socoteşte că ceea ce i se potriveşte cel mai bine este soul, funky, pop, rock, chiar şi bossanova şi puţin jazz...

„Iar participarea la Vocea României reprezintă pentru Claudia Iuga un examen, o confirmare sau infirmare a valorii sale, un test de anduranţă şi -de ce nu???- o ambiţie personală...”, mai spune directorul Filarmonicii de Stat Arad.

Claudia Elena Iuga are 34 de ani şi lucrează la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad. 

Vă mai recomandăm: Poliţista din Arad a făcut show la „Vocea României”. Claudia Iuga i-a spus lui Smiley că nu este din filmul ei

Arabul Muneer şi poliţista Claudia Iuga, printre semifinaliştii de la „Vocea României“

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite