Un bărbat a încercat să scoată un minor din ţară cu o declaraţie notarială falsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a încercat să treacă cu acte false FOTo arhivă
Bărbatul a încercat să treacă cu acte false FOTo arhivă

Un bărbat care a încercat să iasă din ţară împreună cu un minor în vârstă de 16 ani, fără acordul părinţilor a fost prins de către poliţiştii de frontieră de la Nădlac- Bărbatul a prezentat o procură notarială falsă.

Este vorba despre Daniel C., de 39 de ani, din judeţul Hunedoara, care s-a prezentat la PTF Nădlac, la volanul unui Renault, înmatriculat în Franţa. În autoturism mai călătoreau încă patru persoane adulte şi un minor.

„La controlul de frontieră, şoferul a prezentat pentru minor o declaraţie notarială de unde rezulta acordul mamei şi al tatălui acestuia, ca minorul să poată călători împreună pe ruta România – Ungaria – Austria – Italia – Franţa, în scop turistic în perioada ianuarie 2014 – iulie 2014. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic”, au declarat reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Potrivit acestora, bărbatul a declarat că nu ştia că declaraţia notarială este falsă şi că a primit declaraţia de la părinţii minorului în 30 ianuarie 2014, după ce anterior îi dăduse tatălui acestuia o xerocopie după cartea de identitate.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals pentru şoferul autoturismului.

Vă mai recomandăm: Cercetaţi penal pentru trecere ilegală a frontierei: doi pescari ucraineni, prinşi în România

Bilanţ al Poliţiei de Frontieră Galaţi: infracţionalitate în creştere, dar şi vigilenţă mai mare

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite