Tânărul medic stomatolog implicat în campanii de prevenţie. „Principalele probleme ale României sunt educaţia, sănătatea şi infrastructura“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Sebastian Popescu FOTO arhivă personală
Medicul Sebastian Popescu FOTO arhivă personală

Un tânăr medic stomatolog din Arad a ajuns cunoscut în toată ţara pentru acţiunile sale voluntare. Sebastian Popescu (32 de ani) a desfăşurat ample proiecte şi campanii de prevenţie, având peste 25.000 de beneficiari, din mediul rural şi urban.

Sebastian s-a născut şi a crescut în Arad. A absolvit Colegiul Naţional “Moise Nicoară” şi are două specializări în cadrul Facultăţii de Medicină a Universitatii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad – Medicina Dentară şi Medicina Generală.

Este rezident Chirurgie Orală şi Maxilo-facială şi predă în calitate de asistent universitar la Facultatea de Medicină. Este medic dentist din 2012 şi doctorand în cadrul Şcolii Doctorale a Universităţii “Victor Babeş” din Timişoara.

„Coordonez de şase ani activitatea Asociaţiei Studenţilor Medicinişti Arădeni, prin intermediul căreia am desfăşurat peste 300 sute de acţiuni şi proiecte, atât în municipiul cât şi în judeţul Arad, iar an de an aceste campanii de prevenţie în sănătate primesc recunoaştere şi la nivel naţional. Am considerat mereu că principalele probleme cu care se confruntă România sunt educaţia, sănătatea şi infrastructura”, declară Sebastian.

Medicul arădean Sebastian Popescu a primit 2 nominalizări la Gala Naţională a Voluntarilor, eveniment ce va avea loc la Bucureşti, în data de 14 Decembrie.

sebastian popescu

Sebastian, în cadrul unei campanii de prevenire FOTO arhivă personală

Mai exact, Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni, pe care Sebastian Popescu o coordonează în calitate de preşedinte, este nominalizată la categoria proiectul de voluntariat al anului în domeniul sănătate, datorită proiectului  A.S.M.A. 2016. Asist.univ. drd. Sebastian Popescu a primit încă o nominalizare la categoria coordonatorul de voluntari al anului: “Proiectul  A.S.M.A. 2016, a cuprins până acum peste 35 de acţiuni de prevenţie atât în municipiul cât şi în judeţul Arad, a avut ca şi beneficiari direcţi un număr de peste 5000 de persoane dar şi peste 1800 de elevi care au fost incluşi în programe de educaţie medicală.

„În calitate de coordonator dar şi medic-voluntar, alături de alte câteva sute de cadre universitare şi studenţi medicinişti implicaţi în cadrul acestui proiect, apreciez continuitatea şi perseverenţa pe care Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni o arată în promovarea prevenţiei în sănătate, cu cei peste 25.000 de beneficiari ai săi din ultimii şase ani. Să previi e mult mai uşor decât să tratezi, iar prevenţia în sănătate trebuie să fie prioritatea oricărui sistem de sănătate eficient”, mai adaugă Sebastian.

Asociaţia Studenţilor Medicinişti Arădeni este nominalizată pentru a şasea oară consecutiv la Gala Naţională a Voluntarilor, în 2011 câştigând premiul „Voluntarul Anului  în România în domeniul Protecţiei Mediului şi Animalelor” dar şi locul III „Cea mai activă asociaţie a studenţilor la medicină” în 2012, la Gala Sănătăţii.

Vă mai recomandăm: Eveniment de excepţie organizat de Asociaţia Cetatea Voluntarilor FOTO

Cetatea Voluntarilor vrea condiţii mai bune în sptiale pentru copii. A fost demarată Campania ,,#cudragpentruviitor’’ FOTO

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite