Succes peste hotare pentru un cor din Arad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corului „Emil Monţia” din Arad  a fost apaludat minute în şir la un celebru festival din Polonia. Festivalul Muzical de Coruri şi Orchestre din Cracovia, căci despre acesta este vorba, este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale internaţionale, ajuns în acest an la a cincea ediţie.

Festivalul s-a desfăşurat recent în cel de-al doilea mare oraş din Polonia, prezenţa celor mai importante coruri din diferite ţări din Europa fiind asigurată şi în acest an.

La eveniment au participat coruri din Elveţia, Islanda, Lituania, Bulgaria, Danemarca, Suedia, Republica Cehia şi Corul de cameră „Emil Monţia” din Arad.

Prestaţia membrilor Corului „Emil Monţia”din Arad a fost una extrem de originală, începând de la costumele populare, aparţinând diferitelor zone folclorice din România şi culminând cu interpretarea, în aceeaşi ţinută, a unor lucrări semnate de celebri compozitori români şi străini.

 În repertoriul corului s-au aflat prelucrările lui Nicolae Gâsca, “Căluşul oltenesc” şi „Iac-aşa” a lui Simeon Niculescu, „Sârba pe loc”, de Gheorghe Danga, dar şi madrigalul de Orlando di Lasso „Mattonna, mia carra”, gospel-urile „Swing low, sweet chariot” şi „Steal away”, în armonizările lui Anders Ohrwall, respectiv Jean Pagot, precum şi adaptarea corală din repertoriul muzicii uşoare internaţionale a lui Freddie Mercury, „Love of my life” într-un aranjament semnat de Horst-Hans Backer.

Corul a susţinut două recitaluri: unul în Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, cea mai mare dintre bisericile vechi ale Cracoviei, iar cel de-al doilea, la Centrul de Arta şi Tehnologie Japoneză „Manggha”.

Aplaudaţi la scenă deschisă minute în şir, arădenii din Corul ”Emil Monţia” au fost felicitaţi de organizatori şi de colegii lor din ţările participante la Festivalul Muzical de Coruri şi Orchestre din Cracovia.

Înfiinţat în anul 1970, corul abordează de peste 40 de ani un repertoriu complex şi are la activ numeroase premii la concursuri şi festivaluri din ţară şi de peste hotare. Dirijorul corului este Ovidiu Boar.

Vă mai recomandăm: Corul Sinicika, „sirenele“ lui Patzaichin de la Mila 23

Corul fenomen al lui Dominic Samuel Fritz revine la Timişoara: „Este un pariu extrem, dincolo de limită”

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite