Staţia de epurare, gata doar la sfârşitul acestei săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Staţia de Epurare a Companiei de Apă Arad va fi inaugurată la finalul acestei săptămâni. După ce aceasta a fost testată şi finisată, a fost pusă în funcţiune în cursul lunii octombrie.

Noua staţie de epurare va spori calitatea apei în vreme ce nivelul de poluare va fi redus. În acelaşi timp, va permite racordarea zonelor rezidenţiale şi industriale ce nu sunt racordate la reţeaua de canalizare şi totodată, racordarea localităţilor din imediata apropiere a municipiului.

Proiectul de reabilitare a staţiei de epurare a început în urmă cu şase ani, însemnând construirea unei staţii de pompare, staţii de transformare, o clădire a grătarelor de filtrare, deznisipator, separator de grăsimi, bazine anaerobe, anoxice şi de aerare. Lucrările pentru prima linie a sistemului a fost finalizate anul trecut, în luna septembrie. 

Pentru proiectul de 13,5 milioane de euro finanţat de Uniunea Europeană, Compania de Apă a contractat un împrumut BERD de 4,5 milioane de euro, finanţare garantată de Consiliul Judeţean Arad

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite