Şeful DSP Arad îi sfătuieşte pe cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul 4: „Nu vor fi curând locuri la ATI”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
El adaugă că vor trece ani până se
vor şterge din memoria medicilor aceste telefoane şi întrebări.
El adaugă că vor trece ani până se vor şterge din memoria medicilor aceste telefoane şi întrebări.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş, îi sfătuieşte pe cei cu boli cronice să stea acasă până trece valul 4, pentru că nu vor fi prea curând locuri în ATI. Pe lângă Covid-19, birocraţia contribuie şi ea la clasarea României pe primul loc la mortalitate în Europa, scrie acesta pe Facebook.

„S-a eliberat un loc la ATI. O familie se bucură, alta plânge... şi tot aşa...auzi la UPU, auzi în staţie, auzi la tv, auzi pe stradă...sau pe cineva care întreabă..la fiecare oră..minut...un telefon..din judeţ...din alte judeţe ... din ţară.

Pentru o tânără din ceva oraş au căutat aseară prin toate judeţele...are 24 de ani... au sunat si la noi şi la alţii... şi alţii sună.... şi părinţii sună.... toate spitalele au zeci de pacienţi în aşteptare...Singura soluţie: vaccinaţi-vă, iar dacă aveţi comorbidităţi... staţi acasă până trece valul acesta crunt...nu vor fi curând locuri la ATI....”, a scris Horea Timiş pe Facebook.

El adaugă că vor trece ani până se vor şterge din memoria medicilor aceste telefoane şi întrebări.

„Alţii ne vor acuza, alţii ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanţe, DSP şi toate secţiile şi spitalele covid văd nişte situaţii ce nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie creat rapid un suport psihologic şi trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în susţinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”, adaugă şeful DSP Arad.

Acesta explică de ce pacienţii sunt ţinuţi în containere, transmite Mediafax.

„Ţinem pacienţi în containere şi prin ambulanţe, dar nu putem să îi ducem în clădirile de spitale vechi, pentru că nu sunt conforme autorizate ISU şi DSP şi alte instituţii....nu facem lucrări de tras o ţeavă de oxigen si curent decât dacă avem firme autorizate să tragă o ţeavă avizată cu plan şi studiu.. şi cu multe dosare... apoi trebuie să facem selecţie de ofertă...30 de zile, achiziţie în n acte reglementată....apoi recepţie...apoi... hârtii....tone de hârtii.... şi justificări şi şedinţe şi comisii”, susţine Horea Timiş.

Şeful DSP Arad arată că, de frica unor instituţii de control, nimeni nu face nimic decât cu procedură.

„Pe lângă COVID, birocraţia contribuie şi ea la clasarea noastră pe primul loc la mortalitate în Europa” - este concluzia acestuia.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite