Români prinși în timp ce încercau să-i mituiască pe agenții de la Vama Nădlac. Ce sumă le-au oferit

0
Publicat:

Doi suspecți români au fost prinși în timp ce încercau să-i mituiască pe agenții de la vama Nădlac, cu 700 de euro. Banii erau dați pentru ca vameșii să nu își facă datoria la verificări.

Polițiștii și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu FOTO arhivă Poliția de Frontieră
Polițiștii și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu FOTO arhivă Poliția de Frontieră

Cele două prsoane au fost prinse în flagrant.

În data de 21 mai 2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad împreună cu polițiștii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Județean Anticorupție Arad au prins în flagrant, în punctul de trecere a frontierei Nădlac I, pe suspecții C.A. și O.C., cetățeni români, în timp ce remiteau agenților poliției de frontieră (martori denunțători) suma de 700 de euro, pentru ca aceștia din urmă să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu privind controlul unui autocamion ce urma să transporte diverse bunuri din interiorul Uniunii Europene pe teritoriul României și astfel să nu aplice măsurile legale”, se arată în informarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Cercetați pentru dare de mită

În cauză, se efectuează cercetări față de cei doi suspecți C.A. și O.C. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită. Urmărirea penală continuă.

„Facem precizarea că efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecți nu înfrânge principiul prezumpţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

Alt caz la Iași 

În urmă cu o lună un polițist din cadrul IPJ Iași a raportat, într-o singură lună, patru tentative de dare de mită. Agentul lucrează la Poliția Rurală Ruginoasa și a sesizat, de fiecare dată, fapta la Sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție. Cel mai recent apel a fost când un șofer oprit în trafic a vrut să-i ofere lui și colegului de echipaj câte 100 de euro șpagă.

  Apelul la Call-center anticorupție 0800.806.806 a fost dat  chiar de agentul de poliție, care făcea un control de rutină în trafic.

În data de 24 aprilie 2024, un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia 10 Poliţie Rurală Ruginoasa, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, împreună cu un alt agentul de poliţie, a sesizat la Sistemul Call-center anticorupție 0800.806.806 al Direcției Generale Anticorupție, o faptă de dare de mită. Acesta a semnalat faptul că, un cetăţean oprit în trafic le-a promis, iniţial, câte 100 de euro fiecăruia, pentru a nu i se aplica o sancţiune contravenţională la Legea 61/1991, întrucât a refuzat să se legitimeze. Ulterior, acesta le-a oferit efectiv suma de 100 de euro", transmit reprezentanții IPJ Iași. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite