Rezultate Bacalaureat 2013 /Elevi de 10 la BAC: Sanda Pelea nu a luat meditaţii, însă s-a pregatit temeinic de una singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sanda Pelea, eleva de zece din Ineu
Sanda Pelea, eleva de zece din Ineu

Sanda Pelea a învăţat la Liceul „Mihai Viteazu” din Ineu  şi este una dintre absolventele din judeţul nostru care a luat media zece la examenul de bacalaureat.

Sanda a fost mereu o elevă model, pe care acum o regretă profesorii şi directorul liceului, deoarece a adus de-a lungul anilor numeroase premii.

„Ne bucurăm că o elevă de la noi a obţinut media zece. Încă o dată ne-a adus o mare bucurie. Nu mai avem elevi aşa de buni ca ea şi de ambiţioşi. Mereu a obţinut premii pentru liceu şi astfel ne-am făcut cunoscuţi”, spune directorul Teodor Crişan.

Şi primarul din Ineu, Călin Abrudan, afirmă că este mândru că una dintre cele două medii de zece din judeţul Arad este al unei absolvente de la Liceul „Mihai Viteazu” din localitate.

În şcoala generală şi în liceu, Sanda Pelea a participat la olimpiadele şcolare la disciplinele Limba şi Literatura Română şi Istorie.

„În clasa a IX-a am obţinut premiul al doilea la faza naţionala a Olimpiadei de Română şi premiul al treilea la aceeaşi etapă a Olimpiadei de Istorie. În clasa a X-a am obţinut premiul I la faza naţională la Româna şi am participat şi la etapa internaţională la această disciplină, unde am luat tot premiul I, cu punctaj maxim. În clasele a XI-a şi a XII-a am fost la etapa naţională la Istorie şi în fiecare an am reuşit să iau premiul I cu nota 10. La examenul de bacalaureat am susţinut probele scrise doar la Istorie şi Geografie, proba la Română mi s-a echivalat cu rezultatul de la Olimpiada Internaţională din liceu”, spune Sanda.

Aceasta a mai mărturisit că nu a luat meditaţii la niciuna dintre disciplinele la care a susţinut probe scrise la bacalaureat, însă s-a pregatit temeinic de una singură.

„Participand la Olimpiada de Istorie, am învăţat aproape toată materia pentru concurs, aşa că la BAC nu am avut foarte multe emoţii, însă am simţit o oarecare presiune, întrucât ştiam că toată lumea aşteaptă de la mine o notă mare şi eu însămi îmi doream mult acest lucru. La Geografie am avut emoţii mai mari, pregătirea pentru Olimpiada de Istorie nu mi-a permis să învăţ din timp, plus că nici materia nu e prea pe gustul meu. Însă am tras tare în ultima luna, am învăţat din greu, am lucrat multe variante din culegeri, profesorul mi le-a corectat”, mai susţine eleva.

În ceea ce priveşte afişarea rezultatelor, Sanda spune că a fost extrem de emoţionată şi de fericită când a văzut nota. „M-am bucurat în egală măsură şi pentru colegii mei care au obţinut rezultate deosebite, în cea mai mare parte. Am primit o mulţime de felicitari, şi pe facebook, şi prin telefon, şi  direct. E un sentiment deosebit să ştii că aprecierile celorlalţi vin în urma unui efort îndelungat, pe parcursul căruia ai investit atâtea speranţe şi ai pus atâta suflet. Părinţii mei m-au susţinut tot timpul şi mi-au arătat multă încredere, iar asta m-a ajutat să trec mai uşor peste perioada de stres care a precedat susţinerea probelor. Le multumesc profesorilor mei, domnului diriginte Iga Veniamin (Istorie), doamnei Dana Nemes (Română) şi domnului Sorin Răducan (Geografie)”, mai declară Sanda Pelea.

În continuare aceasta vrea să urmeze Dreptul la Universitatea Babeş- Bolyai din Cluj-Napoca.

Cealaltă absolventă care a luat media 10 vine de la Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad se numeşte Neamu Ruxandra Ioana.

Vă mai recomandăm: Soluţii pentru şcoală de la elevii de nota zece

BAC 2013 - Elevi de nota 10. Povestea fetei care nu a avut niciodată note mai mici de 10


 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite