Raportul corect dietă-sport pentru scăderea în greutate. Medic nutriționist: „Probabil mulți se vor supăra“

0
Publicat:

Medicul nutriționist Vlad Roșca susține că deși sportul este sănătos, te tonifiază, îți crește rezistența, îți antenează inima, totuși nu slăbește. Se poate pierde în greutate doar cu o dietă adecvată.

Sportul este bun pentur sănătate  FOTO ec.europa.eu
Sportul este bun pentur sănătate FOTO ec.europa.eu

Dr. Vlad Roșca, medic nutriționist din Arad, specifică pentru Adevărul că sportul are total alte scopuri în ceea ce ține de sănătate și stil de viață sănătos.

Sportul e minunat, ne ajută în toate. În primul rând sportul ne ajută psihic. Este probabil cel mai bun tratament în anxietate și depresie. Sportul înseamnă sănătate - și da, așa este. Dacă ne referim la sporturile aerobe, cum sunt majoritatea, ne antrenăm musculatura, miocardul și creștem rezistența. În cazul sportului anaerob suntem mai limitați în beneficii”, susține medicul.

Acesta este de părere că sportul în mare parte implică o componentă cu precădere, musculară. Aceasta prin antrenamente repetate se va hipertrofia, se va dezvolta.

Orice dezvoltare implică o creștere în dimensiune, iar această creștere este asociată și cu o creștere în greutate. De aici putem trage concluzia că sportul poate duce la o creștere în greutate. Totuși, sportul arde calorii, iar aici explicația se contrazice puțin. Prin consum de calorii pierdem în greutate, în mod normal. Este adevărat, și acum, totuși, într-o sesiune de sport nu ardem foarte multe calorii.... nu atât de multe precum mulți oameni cred. Și totusi, 300 calorii arse sunt ușor de completat la cele zilnice prin două –trei linguri de mâncare nepotrivită. Important de știut este faptul că sportul crește apetitul alimentar, iar acest lucru se asociază din nou cu o creștere în greutate”, adugă Vlad Roșca.

Dietă și sport 

Dr. Vlad Roșca afirmă că doar dieta va ajuta organismul să slăbească.

„În concluzie totul este strâns legat de diete, iar atunci reformulând afirmatia pentru a avea veridicitate va suna astfel: «Sportul ne ajută să slăbim doar în condițiile în care dieta este foarte bine pusă la punct și favorizează deficitul caloric». Probabil mulți antrenori de fitness se vor supăra pe mine spunând asta, dar sportul fără dietă nu va face mare lucru pentru aspectul corporal, dar cei raționali mă vor aproba”, atrage atenția doctorul.

Medicul spune că asocierea dintre dietă și sport este cheia, este inegalabilul element al transformării corporale de orice fel.

Cu această combinație se poate slăbi, tonifia, crește masa musculară, se poate orice. Cei ce vor rezultate vizibile în oglindă, nu doar legate de starea psihică și rezistența la efort, le recomand să țină cont de raportul 70% dieta și 30% sport”, încheie arădeanul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite