Ce spune un medic despre alimentația din timpul postului. Ce beneficii aduce cel „negru”

0
Publicat:

Medicul arădean, Vlad Roșca, vorbește pentru Adevărul despre alimentația din post. Acesta spune că postul înseamnă curățire spirituală, nu doar renunțatea la alimente de origine animală.

Medicul spune că trebuie să avem grijă la ce mâncăm FOTO www.antena3.ro
Medicul spune că trebuie să avem grijă la ce mâncăm FOTO www.antena3.ro

Vlad susține că în esență postul înseamnă o oarecare suferință, probabil acesta este rolul alimentației în acest proces.

Mă refer la ideea de sacrificiu, cred că la acest lucru se referă nomenclatura când vorbește despre post. Problema este marketingul care vine cu tot felul de alternative alimentare folosind eticheta «de post» atașată lor. Acest lucru nu înseamnă că acel aliment este sănătos sau mai sănătos. În fond e doar o strategie de a face vânzare și în această perioadă. Totodată oamenii ce vor să respecte un post în adevăratul sens al cuvântului se supun sacrificiului alimentar renunțând la acele categorii de alimente interzise fără a le înlocui cu altele.  Ideea de înfrânare, de sacrificiu este cea care trebuie să ghideze din punct de vedere alimentar omul pe durata postului”, spune medicul.

Legume și fructe

Legumele și fructele, leguminoasele și fibrele sunt cele care trebuie consumate în post, nu înlocuitoarele produselor noastre preferate cu variante de post.

Să nu confundam postul cu stilul de viață vegetarian, sunt două concepții diferite care trebuie tratate ca atare. Deși eu văd postul ca pe o curățare spirituală distinctă de cea alimentară, cei ce doresc să respecte postul să o facă după aceste principii. Acest lucru va face ceva bun și din punct de vedere al sănătății, nu doar să respecte dogmatica religioasă. Postul negru, deloc de neglijat și el în această discuție căci el aduce beneficii reale în special în materie de sănătate. Cei ce respectă câteva zile de post negru sunt mai câștigați, mai curați în interior din punct de vedere medical și mai longevivi”, mai adaugă Vlad Roșca.

Medicul din Arad spune că un alt aspect important, pentru cei ce respectă postul așa cum se cuvine, este revenirea la alimentația cotidiană.

Acest proces nu trebuie să fie brusc, sistemul digestiv necesită timp pentru a reveni la un anume stil de viață. Acesta este unul din motivele pentru care după mesele bogate de sărbători unele persoane necesită îngrijiri medicale.  Cumpătarea este sensul și echilibrul este cheia”, încheie arădeanul.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite