Procesul primarului Gheorghe Falcă, la cea de-a zecea înfățișare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Falcă, la una dintre înfățișările în fața instanței
Gheorghe Falcă, la una dintre înfățișările în fața instanței

Cea de-a zecea înfățișare în procesul primarului are loc astăzi, la Tribunalul Alba. Un nou termen al procesului în care primarul Aradului este judecat, alături de reprezentanții Elecon, Francisc Demeter și Radu Vasil și de o funcționară a Primăriei pentru fapte de corupție are loc astăzi, la Tribunalul Alba.

Este vorba despre cea de-a zecea înfățișare în fața magistraților din Alba, după ce cauza a fost strămutată de la Arad în martie anul trecut, la solicitarea procurorilor DNA din Timișoara.

Au existat aproximativ 40 de termene de judecată, peste 40 de martori audiaţi şi zeci de amânări a judecării cauzei. Numai de când procesul a fost strămutat la Tribunalul Alba, din primăvara anului trecut, au fost înregistrate 9 amânări, dint tot atâtea programări ale cauzei.

Anchetatorii au stabilit că, în cursul lunii martie 2005, în calitate de primar al municipiului Arad, Gheorghe Falcă, ar fi primit de la Francisc Demeter şi de la Radu Vasil (administratori ai SC Elecon Plus SRL Arad ) o casă mai valoroasă cu 111.550 de euro decât apartamentul dat la schimb.

Falcă ar fi primit de la cei doi o casă cu o suprafaţă de 242 metri pătraţi în centrul Aradului, dându-le în schimb un apartament la bloc cu trei camere, proprietate personală, cu o suprafaţă de 90 de metri pătraţi. După trei săptămâni, cei doi au vândut apartamentul dobândit cu suma de 80.000 de euro.

Prejudiciul CLM– peste 2 milioane de euro

Ulterior, Falcă ar fi făcut demersuri pentru ca Francisc Demeter şi Radu Vasil să dobândească un teren cu suprafaţa de 52.434 de metri pătraţi, situat în zona centrală a municipiului Arad şi pe care fusese amplasată fosta fabrică SC Zahăr SA Arad. Valoarea terenului a fost stabilită de o comisie condusă chiar de Gheorghe Falcă, la 838.944 de euro, sumă cu care SC Elecon Plus SRL a cumpărat terenul de la Consiliul Local Arad.

După numai o zi de la încheierea tranzacţiei, cumpărătorii ar fi vândut terenul la un preţ de 2.936.304 de euro unei alte societăţi comerciale, rezultând o diferenţă în plus de 2.097.360 de euro faţă de suma plătită pentru acelaşi teren.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite