Primarul comunei Seleuş, liberalul Cristian Branc, şi-a dublat scorul electoral în doar patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei arădene Seleuş, Cristian Branc, este unul dintre primarii liberali din judeţul Arad cu rezultate remarcabile din punct de vedere politic şi administrativ. Ultimul mandat l-a câştigat după ce a obţinut aproape 95% din voturile localnicilor.

Înscris în Partidul Naţional Liberal în anul 2007, Cristian Branc povesteşte că a crezut şi crede în valorile liberale. Ordonanţa Dragnea, dată înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale de anul acesta, nu i-a dat tentaţia de a trece în barca puterii.

 „M-am înscris în Partidul Naţional Liberal pentru că respect şi cred în valorile pe care le promovează. Sunt un om de dreapta, nicidecum unul de stânga. Cred că doar prin iniţiativă şi implicare putem obţine rezultatele pe care le dorin, ci nu prin politica mâinii întinse”, afirmă Cristian Branc.

În ceea ce priveşte politica, primarul povesteşte un episod interesant din anul 1996, atunci când a fost împins să se înscrie în PDSR: „În anul 1996 am fost forţat să mă înscriu în PDSR. Nu am făcut-o şi am suportat consecinţele, dar vă daţi seama că de atunci nu am la inimă acest partid”.

Acesta se află la cel de-al doilea mandat de primar al comunei Seleuş şi se poate lăuda cu scorurile bune obţinute. La alegerile din vara anului 2008, Cristian Branc obţine în primul tur 43% din voturi, iar în urma turului secund este ales primar. La alegerile locale din 2012 acesta obţine cel mai mare scor din judeţ, fiind ales cu 94,81%.

La alegerile prezidenţiale din acest an, candidatul ACL, Klaus Iohannis, obţine la Seleuş, în primul tur 65%, la o prezenţă la vot de 55 de procente. În turul al doilea, Iohannis este votat de 77% dintre seleuşeni, la o prezenţă la vot de 68 de procente.

Primarul Branc spune că rezultatele spectaculoase din ultimii ani se datorează în primul rând faptului că are rezultate administrative bune. 

„Când am fost ales ca primar, acum mai bune de şase ani, am ştiut ce trebuie să fac. Au fost foarte multe proiecte puse în practică, iar locuitorii comunei au apreciat acest lucru. Doresc să vă dau doar câteva exemple pentru a vă demonstra că lucrurile au mers în direcţia bună în comuna noastră. Am reuşit să câştig un proiect de 2,5 milioane de euro (n.r. echivalentul bugetului comunei Seleuş pentru şase ani!), fonduri europene, bani cu care am asfaltat mai multe străzi din comună, am  modernizat două cămine culturale, dar am asfaltat şi drumul care leagă localităţile aparţinătoare Iermata şi Moroda, drum de 4,3 kilometri. În plus acum am obţinut aproape două milioane de euro pentru a asfalta străzi din localităţile Iermata şi Moroda. Proiecte am avut multe, aici le-am amintit pe cele mai importante, a mai declarat Cristian Branc.

Primarul Seleuşului crede că realizările adminsitrative i-au adus şi o atât de mare susţinere în rândul localnicilor. „Vă daţi seama dacă în curs de patru ani am urcat de la 43% la 95% că oamenii au venit tot mai mulţi alături de mine.

Chiar şi cei care nu mă susţineau la alegerile din 2008, mi-au fost alături patru ani mai târziu. Am alături de mine o echipă tânără cu ambiţii şi dorinţa de a face treabă pentru comunitate”, conchide Cristian Branc.

Vă mai recomandăm: PNL Bihor a chemat UDMR la negociere politică

Prima şedinţă a noului PNL. Iohannis: Nu dorim să preluăm puterea. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite