Poliţistă tăiată cu briceagul în mașina de intervenţie. Este al doilea caz petrecut în două zile, la Arad

0
Publicat:

Doi polițiști au fost atacați, în ultimele zile, la Arad. Unul a fost lovit în fața unui bar de către un tânăr și a necesitat spitalizare, iar o polițistă a fost tăiată în timp ce ducea un suspect la audieri.

Polițista se afla în mașină când a fost atacată FOTO arhivă Adevărul
Polițista se afla în mașină când a fost atacată FOTO arhivă Adevărul

Întâmplarea cu polițista s-a petrecut pe 7 aprilie 2024, în jurul orei 21.00, în municipiul Arad, în timp ce agresorul se afla în autospeciala de poliție.

În fapt, în sarcina inculpatului T.P. s-a reţinut că, în data de 7 aprilie 2024, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla în autospeciala MAI, pe raza municipiului Arad, a tăiat-o, la nivelul mâinii stângi, cu un cuţit tip briceag pe persoana vătămată B.A., agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, care a intervenit la faţa locului în vederea verificării unei sesizări penale”, transmite Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Fapta întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj, conform sursei citate. Faţă de inculpat s-a emis de către procuror ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar la data de 8 aprilie 2024, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpat.

Propunerea fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Nevoie de îngrijiri medicale 

Un alt caz s-a petrecut în noaptea de 6 spre 7 aprilie 2024, când un polițist din localitatea arădeană Ineu a fost bătut de un tânăr de 25 de ani într-un local de pe raza orașului.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, tânărul de 25 de ani este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj. Polițistul a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 10 – 12 zile de îngrijiri medicale.  

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite