PNL Arad: „Guvernul Ponta încalcă legea, blocând organizarea de alegeri pentru funcţiile vacante de preşedinţi de CJ şi primari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca
Prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca

Reprezentanţii PNL Arad sunt de părere că Guvernul Ponta încalcă legea, blocând organizarea unor alegeri parţiale pentru funcţiile de preşedinţi de Consilii Judeţene şi de primari rămase vacante din diferite motive şi cer Guvernului să respecte legea şi să organizeze alegeri pentru funcţiile respective.

Prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca, a declarat că:

„Partidul Naţional Liberal solicită Guvernului Ponta să respecte legea şi să organizeze alegeri în toate unităţile administrativ-teritoriale în care funcţiile de preşedinte de Consiliu Judeţean şi primar sunt vacante. Premierul Victor Ponta şi ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, sunt în mod direct responsabili de instabilitatea existentă la nivelul judeţelor, municipiilor, oraşelor sau comunelor rămase fără conducere legitimă. Situaţiile sunt multe, dar vă dau exemplu situaţia de la nivelul Consiliului Judeţean Cluj, unde termenul legal de 90 de zile pentru stabilirea datei alegerilor parţiale a fost depăşit. Au trecut mai mult de trei luni de zile de când autorităţile au luat act de demisia lui Horea Uioreanu de la şefia CJ Cluj, însă până în prezent Guvernul a refuzat să emită Ordonanţa de Urgenţă care să stabilească data alegerilor pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Cazul de la Cluj nu este singular, situaţii similare se regăsesc şi la nivelul  Consiliilor Judeţene şi primăriilor din Brăila, Vâlcea, Neamţ sau Dâmboviţa. Un alt exemplu, de data asta din judeţul nostru, este situaţia Consiliului Local Tîrnova, care este dizolvat încă din vara anului trecut. Şi aici, ca şi în multe alte cazuri din ţară, Guvernul Ponta nu s-a obosit să organizeze alegeri, lucru care atrage după sine nu doar instabilitate, ci şi blocarea unor proiecte necesare pentru comunităţi. ”.

Prim-vicepreşedintele PNL Arad mai spune că, deşi Guvernul Ponta a făcut o practică uzuală din emiterea Ordonanţelor de Urgenţă pe bandă rulantă, în aceste cazuri tratează legea cu ignoranţă.

„Deşi emiterea Ordonanţelor de Urgenţă pe bandă rulantă este o practică uzuală a Guvernului Ponta, premierul ignoră prevederile legale, nu îşi exercită atribuţiile şi acţionează în aceeaşi manieră cu care ne-a obişnuit împotriva cetăţenilor. Mă întreb dacă nu cumva teama de un nou eşec în faţa electoraltului este cea care îl opreşte pe Victor Ponta să respecte legea, în contiţiile în care Partidul Naţional Liberal, conform ultimelor sondaje, se află la aproape 50% din opţiunile românilor”, a mai declarat prim-vicepreşedintele PNL Arad, Iustin Cionca.

Vă mai recomandăm: Ce trebuie înţeles din noul Guvern Ponta IV

Se încălzeşte Guvernul Ponta 4. Ce miniştri pleacă, ce miniştri vin


 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite