Peste o mie de persoane sunt așteptate să-și ridice alimentele primite de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoarele așteaptă să fie ridicate
Ajutoarele așteaptă să fie ridicate

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Arad au anunţat că încă 1.400 de persoane defavorizate sunt aşteptate să-şi ridice alimentele de la UE. Centrele de distribuire sunt deschise zilnic însă arădenii nu se prea înghesuie să intre în posesia produselor alimentare gratuite.

Conform reprezentanților Primăriei Arad, cei care beneficiază de alimentele gratuite din partea Uniunii Europene trebuie să se grăbească și asta pentru că există unele produse care vor expira în luna aprilie.

„Cei 1.400 de beneficiari sunt aşteptaţi în aceste zile, dar şi în luna martie să-şi ridice alimentele. Ei trebuie să prezinte buletinul şi o dovadă că se încadrează într-o categorie prevăzută de lege pentru a primi alimentele”, a spus Corina Drăghici.

Cei în cauză trebuie să se prezinte la centrele de distribuire special constituite la Centrele de zi pentru vârstnici şi Cantina Municipală, în funcţie de domiciliul din buletin, pentru a-şi ridica alimentele. Se vor primi 13 kg făină, opt kg orez, nouă kg făină mălai, două kg paste făinoase, un kg biscuiţi şi 1,5 kg lapte praf.

Aceste centre de distribuire vor funcţiona, zilnic, de luni până vineri între orele 9.00 – 17.00.

Până la 1 iulie 2011, un număr de 9.393 persoane s-au regăsit pe listele beneficiarilor de ajutoare alimentare, dar doar 70 la sută şi-au ridicat alimentele. Dintre aceştia, 506 sunt beneficiari ai venitului minim garantat, 1.269 sunt şomeri, 4.110 sunt pensionari cu o pensie mai mică de 400 de lei şi 3.508 sunt persoane cu handicap.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite