Pasaj peste linia de cale ferată Arad-Bucureşti, așteptat de 13 ani. Imagini spectaculoase FOTO

0
Publicat:

După lungi aşteptări, nervi și promisiuni, joi, 21 decembrie 2023, s-a dat drumul circulației rutiere pe pasajul peste linia de cale ferată Arad-Bucureşti.

Pasajul are o lungime de 722 de metri FOTO DRDP
Pasajul are o lungime de 722 de metri FOTO DRDP

Este vorba despre pasajul Micălaca, cum este cunoscut în rândul celor din Vest. 

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a spus că se așteaptă acest lucru de aproape 13 ani.

La aproape 13 ani de când au început lucrările la pasaj, iată că de astăzi este funcțional, iar şoferii au o alternativă care le scurtează considerabil timpii de deplasare”, a declarat Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara au anunțat și ei deschiderea circulației:

„A fost deschisă circulația pe pasajul denivelat de pe centura de ocolire Arad (DN 7, km 540+248) peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti. Lucrările pentru finalizarea pasajului vor continua în prima parte a anului viitor fără a afecta traficul. Contractul pentru restul de execuție la acest obiectiv a fost demarat în luna iulie 2022, antreprenorul lucrării fiind SPIC SRL”, spun reprezentanții DRDP Timișoara.

O lățime de 7 metri 

Pasajul are o lungime de 722 de metri, cu tot cu rampele de acces, și o lățime a părții carosabile de 7 metri.

Au fost executate lucrări de curățare și protejare a grinzilor existente pe șantier din contractul anterior, au fost montate grinzi noi, s-a lucrat la infrastructura pasajului și s-a executat suprastructura, s-au relocat rețele electrice de medie și înaltă tensiune și rețele de apă, s-a așternut asfalt pe rampe și pe pasaj, s-a amenajat trotuarul, s-a montat parapet și rosturile de dilatație, s-a montat semnalizarea rutieră verticală și s-au aplicat marcajele rutiere.

Valoarea contractului este de 37.064.924,03 lei, inclusiv TVA.

De-a lungul timpului, pasajul  peste linia de cale ferată Arad – Bucureşti a făcut obiectul a nenumărate scandaluri politice. Au fost multe promisiuni și ani de așteptări și nervi pentru șoferi. 

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite