O nouă pistă în asasinatul cu bombă în care a murit afaceristul Ioan Crișan. Cine ar putea fi autorii atacului

0
Publicat:

La mai bine de 2 ani de la asasinatul din Arad, când afaceristul Ioan Crișan a fost ucis de o bombă montată în mașină, anchetatorii merg pe o nouă pistă pentru prinderea făptașilor. Până în prezent, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru această crimă.

Afaceristul Ioan Crișan a fost ucis pe 29 mai 2021 FOTO Adevărul
Afaceristul Ioan Crișan a fost ucis pe 29 mai 2021 FOTO Adevărul

Conform Gândul, în acest moment se ia în calcul o nouă ipoteză de lucru. Este posibil ca omul de afaceri să fi fost victima unei răzbunări a mafiei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Anchetatorii spun că acesta, ajutat de presupuși polițiști corupți, ar fi furat de la traficanții de tutun un tir plin cu țigări de contrabandă. 

Doi ani de la atentatul cu bombă din Arad care zguduia România. Niciun rezultat al anchetei

România a fost zguduită, în urmă cu doi ani, de vestea unui atentat cu bombă petrecut la Arad. Mașina omului de afaceri Ioan Crişan a explodat, în dimineața de 29 mai 2021, provocând moartea acestuia.

La doi ani de la atentat, ancheta este în acelaşi stadiu, chiar dacă procurorul general al României a spus, în urmă cu câteva săptămâni, că au fost audiate peste 400 de persoane în acest caz.

Anchetatorii români colaborează cu alte state și au cerut ajutorul inclusiv Ucrainei, Republicii Moldova sau Serbiei, deoarece sunt informații că cetățeni străini din cercul suspecților ar fi reușit să plece către aceste state la scurt timp după atac. Până acum au dat declarații 400 de persoane (prieteni, cunoscuți, parteneri de afaceri sau persoane cu care acesta avusese conflicte în trecut). Au fost sute de ore de înregistrări, dar momentan nu s-a ajuns la audierea unor persoane din cercul de suspecți”, a declarat Alex Florin Florența, procurorul general al României.

Omor cu premeditare

Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai 2021, în explozia maşinii sale, pe o stradă din Arad. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi a arătat că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer. 

Primii care au intervenit la fața locului în acea dimineață au fost pompierii. Aceștia au descoperit cadavrul făcut scrum al omului de afaceri. 

În data de 31 mai 2021, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

La acea vreme, anchetatorii luau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

În atac a fost folosit un exploziv de mare putere, potrivit concluziilor procurorilor, iar ancheta se desfășoară în continuare in rem.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite