O firmă din Arad a păgubit bugetul de stat cu peste patru milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mult au crescut salariile din industria auto
Cel mai mult au crescut salariile din industria auto

O firmă care comercializa fructe şi legume a păgubit bugetul de stat cu peste patru milioane de lei. Societatea comercială a fost controlată de către fiscul arădean.

Controlul a vizat modul de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată, ca urmare a neconcordanţelor din formularele 394.

În urma inspecţiei fiscale s-au stabilit obligaţii fiscale suplimentare în valoare de peste 4.000.000 de lei.

„Societatea a efectuat comerţ cu diverse bunuri şi a obţinut venituri din prestări servicii efectuate pentru diverşi clienţi din ţară, venituri neînregistrate în contabilitate şi nedeclarate la organul fiscal. Drept urmare, organele de inspecţie fiscală au redimensionat masa impozabilă, stabilind impozit pe profit suplimentar şi accesorii aferente. Pentru veniturile realizate, neînregistrate şi nedeclarate, pe baza datelor din declaraţiile 394 declarate de clienţi, organele de inspecţie fiscală au stabilit taxă pe valoarea adăugată suplimentar şi accesorii”, spune Marius Drăgănescu, directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Arad.

Pentru sumele stabilite suplimentar s-a întocmit decizia de impunere, urmând ca organele competente din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Arad să procedeze conform prevederilor legale. Pentru neînregistrarea în contabilitate a operaţiunilor economice efectuate, organele de inspecţie fiscală au întocmit sesizare penală.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite