Începând de mâine se poate face baie în bazinele de la Ştrandul Neptun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazinele de la Ştrandul Neptun din Arad se vor umple începând de sâmbătă. Astfel, arădenii care doresc să facă baie sau să stea la soare pot face acest lucru din weekend, chiar dacă deschiderea oficială a ştrandului va avea loc pe data de 1 mai.

Cei care vor merge pe ştrand până pe data de 1 mai, vor plăti intrarea doar  2,5 lei, adică echivalentul preţului de intrare din timpul iernii. Pe data de 1 mai accesul pe Ştrandul Neptun va fi gratuit, urmând ca din data de 2 mai preţul de intrare la bazine să fie 10 lei. Una dintre noutăţile de pe ştrand din acest an o reprezintă noul tobogan, în gen aqualand, la care se lucrează încă. De asemenea, în zona destinată copiilor este un nou bazin.

„S-a dat drumul la instalaţia de încălzire cu panouri solare, care va asigura apa caldă la bazinele pentru copii. Aici avem şi 100 de şezlonguri, care vor putea fi închiriate. Sâmbătă vom avea sprijinul a 40 de tineri, care vor efectua acţiuni de ecologizare. Toboganul pentru copii a fost verificat, iar de sâmbătă poate fi pus în funcţiune“, a afirmat Gheorghe Falcă.

O altă veste este aceea că s-a primit avizul pentru tăierea mai multor plopi, care făceau umbră în zona bazinelor pentru copii.

Fără maşini pe alei

Odată cu deschiderea Ştrandului „Neptun” din Arad poliţiştii locali vor monitoriza modul în care sunt parcate autoturismele în incinta acestuia. Conducerea Poliţiei Locale aduce la cunoştinţă celor care vor descinde la ştrand cu autoturisme faptul că, în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare şi funcţionare a Ştrandului „Neptun”, aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Municipal Arad nr.109/2011, este interzisă staţionarea autovehiculelor pe aleile pietonale şi de acces din incinta ştrandului.

De asemenea, accesul auto în incinta ştrandului este admis cu plata taxei de intrare auto în limita locurilor disponibile de parcare, în zona parcărilor amenajate.

„Pentru a evita aplicarea amenzii cuprinsă între 200 şi 300 de lei, şoferii sunt rugaţi să parcheze autoturismele în locurile amenajate din incinta şi din zona intrării în ştrandul Neptun”, precizează Viorica Graur, director executiv al Poliţiei Locale Arad.

Tot legat de Ştrandul Neptun la transparenţă se află proiectul privind Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Serviciului Public „Zone de Agrement” care va suferi câteva modificări. Acestea se referă la zonarea Ştrandului Neptun. Astfel, la Ştrandul Neptun se stabilesc două zone: Zona I va cuprinde – Zona ştrandului adulţi şi tineret, delimitată conform Studiului de fezabilitate  aprobat în CLM, iar Zona II cuprinde Zona Ştrandului copii şi vârstnici, Zona comercială şi Zona căsuţelor de agrement. Programul de funcţionare a Ştrandului Neptun pentru perioada 1 mai - 30 septembrie va fi următorul: Zona I – luni între orele 13 şi 22, marţi şi duminică între orele 8 şi 22. În Zona II, programul va fi de luni până duminică, între orele 8 şi 5.
În proiect se mai arată că în Zona I şi II, agenţii economici pot luat ultima comandă cu o oră înainte de închiderea zonei unde se află amplasat spaţiul comercial. Accesul în Zona I se face până la ora 21 şi accesul în Zona II se face până la ora 3.30.

De asemenea, pentru perioada 1 octombrie  – 30 aprilie, Zona I va fi închisă, iar Zona II va fi deschisă de luni până duminică, între orele 8 şi 5. Preţurile în Zona I şi II vor fi următoarele: bilet preţ întreg – 10 lei, bilet preţ redus – 6 lei. Un abonament va costa 550 de lei iar unul la preţ redus 200 de lei. Accesul în Zona II va costa 2,5 lei iar la evenimentele speciale preţul biletului va fi de 2 lei.

Tariful de închiriere teren pentru activităţi promoţionale, culturale va fi de 50 lei/mp/zi în Zona I şi 10 lei/mp/zi în zona II. Închirierea terenului de fotbal (nisip) va fi de 50 de lei pe oră iar închirierea unui şezlong va fi de 2,5 lei pe zi. Proiectul care propune aceste modificări se va afla la transparenţă până în data de 10 mai.

Mai puteţi citi: FOTO Upgrade pentru cel mai mare ştrand din România: tobogane pentru atragerea turiştilor străini

Ieşenii s-au călcat în picioare la ştrandul din Iaşi. Află câte persoane au ajuns într-o singură zi în spaţiul de agrement

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite