FOTO Upgrade pentru cel mai mare ştrand din România: tobogane pentru atragerea turiştilor străini
0Cel mai mare ştrand din ţară şi unul dintre cele mai mari ştranduri în aer liber din Europa, cel din Arad, care se întinde pe aproximativ 40 de hectare, va mai fi dotat cu două tobogane mari, asemenea unora din celebrele parcuri Aqualand.
Investiţia se ridică la aproximativ 880.000 de lei, în sumă fiind inclusă toată infrastructura, cu tot cu instalaţii aferente.
Prin aceste investiţii, administraţia vrea să atragă turişti din ţară şi străinătate. Unul dintre aceste tobogane este deja montat, acesta având trei rampe de coborâre şi cel mai înalt punct la 10 metri.
Cel de-al doilea este mai sofisticat şi face parte din categoria „Space Hole”, traseul ducându-ne printr-un tub şi având finalizarea într-o formă de pâlnie – numită şi „gaură neagră”.
Chiar dacă lucrările de montare a celor două tobogane se vor termina în luna iunie, ştrandul se va deschide la începutul lunii viitoare. Cu toate aceste modernizări, reprezentanţii Primăriei spun că preţurile de intrare la ştrand vor rămâne aceleaşi ca şi anul trecut.
Ştrandul Neptun a fost deschis în 1960 şi are o locaţie ideală, în peninsula formată de bucla pe care Mureşului o face prin Arad, lângă Cetatea Aradului. Zona are un potenţial turistic imens, încă nevalorificat momentan, dar pentru care există un proiect în acest sens.
Prin proiect se doreşte ca Cetatea Aradului să fie transformată în obiectiv turistic. Accesul pe ştrandul Neptun se poate face pietonal sau cu maşina.
Pietonal este recomandat pe cele două pontoane, cel mai folosit fiind cel din zona Primăriei. În cazul în care se doreşte să se ajungă cu maşina va trebui să traversaţi râul Mures pe podul Decebal. O parte dintre bazine au sistem de încălzire a apei.
Aleile sunt pavate, spaţiul verde cu peste 30 de specii de arbori este întreţinut, există un complex de agrement cu cinci bazine ( 8.700 mp din care unu de înot, unul pentru adulţi şi trei pentru copii cu apă termală) şi tobogan acvatic, locuri pentru joacă, peste 300 de căsuţe de camping.
Dacă zona bazinelor este una foarte căutată, nu acelaşi lucru putem spune despre zona comercială care în ultimii ani a pierdut teren din cauza programului de funcţionare, iar mulţi agenţi economici au fost nevoiţi să închidă afacerea. În urmă cu câţiva ani, noaptea ştrandul devenea punctul de atracţie prin nenumăratele restaurante, baruri, cluburi, terase şi discoteci care funcţionau în permanenţă. Acumm, însă situaţia s-a schimbat.
Tarifele de intrare la ştrand sunt următoarele: Pentru acces în toate zonele (I-IV): bilet întreg – 10 lei / zi; bilet redus: 6 lei / zi; abonament I – 550 lei / sezon; abonament I redus – 200 lei / sezon. Pentru acces în zona II (ştrandul de copii), în zona III (comercială) şi în zona IV (căsuţe): bilet întreg – 5 lei / zi; bilet redus – 3,5 lei / zi; abonament II – 225 lei / sezon; abonament II redus – 100 lei / sezon.
Biletele şi abonamentele cu reducere pot fi achiziţionate de către elevi, studenţi, pensionari cu o pensie de până la 900 de lei şi persoane cu handicap. Pentru zona III (comercială) şi zona IV (căsuţe): bilet zona III şi IV – 2,5 lei / zi; Bilet acces evenimente speciale (nunţi, banchete, etc.) – 2 lei. Pentru acces în zonele III şi IV, copiii cu vârsta de până la 7 ani, însoţiţi, beneficiază de gratuitate până la ora 20:00.
Tarife închirieri
Tarife închirieri: şezlong – 2 lei / zi; cabină – 150 lei / sezon; teren de sport pe nisip – 50 lei / oră.
Tarife de parcare (este vorba de parking pe la poarta de acces dinspre podul Decebal): între orele 08:00 – 20:00 – 10 lei; între orele 14:00 – 20:00 – 5 lei; între orele 20:00 – 03:00 – 10 lei.
Programul de funcţionare a ştrandului (sezonul estival):
zona I (bazine) şi zona II (ştrandul pentru copii): Luni – Duminică – între orele 08:00 şi 22:00, accesul fiind permis până la ora 21:00.
zona III şi zona IV (comercială şi căsuţe): Luni – Duminică – între orele 08:00 – 05:00, iar accesul este permis până la ora 03:30.
Mai puteţi citi: GALERIE FOTO Noul sezon estival aduce modificări la ştrandul Neptun
Într-o singură zi la Ştrandul Neptun s-au vândut 8000 de bilete