FOTO Voluntarii arădeni bat în aceste zile la uşa familiilor monoparentale sau cu mulţi copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile în Arad acţiunile caritabile se ţin lanţ. Cum tinerii voluntari din cadrul centrului Judeţean de Voluntariat nu pot sta deoparte au demarat o acţiune de ajutorare a persoanelor nevoiaşe.

„Prin definiţie, voluntariatul implică o serioasă doză de generozitate (gratuită) faţă de ceilalţi, iar caritatea este doar una din faţetele sale, inerentă conceptului.  «S-a întâmplat» ca actele de caritate ale voluntarilor să se înmulţească în Săptămâna Mare”, spune  Laura Lia Bălaj, reprezentant al Centrului Judeţean de Voluntariat Arad.

De această dată actele de caritate au fost făcute în judeţ. Astfel, o echipă formată din trei voluntari s-a deplasat la Sâmpetru German, localitate în care au fost identificate un număr de cazuri sociale care meritau din plin atenţia Centrului.

Este vorba de o serie de familii monoparentale care asigură cu greu minimele condiţii de trai pentru copiii minori sau despre familii numeroase, cu  9-12 copii, ce se zbat din răsputeri să acopere nevoile zilnice ale celor mici.

Hăinuţe şi jucării donate de membrii CJV Arad, de Grădiniţa PP 11 sau de alţi binefăcători anonimi au ajuns, în primul rând, în mâinile şi casa unor copii ce provin din familii defavorizate.

Pentru că acţiunea de întrajutorare a celor care au mai puţin continuă încă, orice arădean care doreşte să facă acum, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, o cât de mică donaţi (în alimente, haine, jucării, rechizite şcolare etc.) este binevenit la Centrul Judeţean de Voluntariat Arad.

Şi sâmbătă, 4 mai alte echipe de voluntari vor avea grijă ca toate donaţiile să ajungă acolo unde este mai multă nevoie de ele. 

Mai puteţi citi: FOTO Grădiniţa de la Livada a fost pictată de către tinerii voluntari

FOTO Un nou record ecologic al voluntarilor. Au fost umpluţi 160 de saci cu deşeuri menajere

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite