FOTO Un medic pleacă voluntar în Caraibe pentru a-i învăţa pe cei de acolo cum să intervină în timpul calamităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul de familie arădean Beniamin Dragoş, care este şi vicepreşedinte al filialei judeţene a Crucii Roşii este unul dintre cei trei voluntari români care participă la un proiect al Protecţiei Civile Italiene în parteneriat cu mai multe instituţii europene cu responsabilităţi în protecţia civilă.

Datorită experienţei sale în voluntariat, în activităţi umanitare şi de protecţie civilă, Beniamin Dragoş a fost recrutat într-o echipă de voluntari europeni. Arădeanul spune că a participat deja la un stagiu de pregătire de cinci zile, la Roma, urmând ca în luna mai să fie detaşat în zona Caraibelor, şi anume în Barbados şi Grenada.

„Ştiu că voi face parte dintr-o echipă de instructori care va organiza două sesiuni de training pentru 20 de voluntari locali, câte zece de pe fiecare insulă. Scopul acestor sesiuni de training este de a creiona echipe care să poată interveni în caz de dezastre: tsunami, alunecări de teren, cutremure, erupţii vulcanice. Voluntarii de pe insule vor fi instruiţi pe diverse teme, precum: suport psihologic de bază, cum să facă faţă unei situaţii de urgenţă, acordarea primului ajutor de bază. Sarcina mea este să îi învăţ suportul vital de bază”, a declarat Beniamin Dragoş.

Medicul arădean va pleca în Caraibe la 17 mai 2014. Prima săptămână o va petrece în Grenada, următoarea în Barbados. Beniamin Dragoş este şi formator naţional în domeniul acordării primului ajutor. 

Cine este Beniamin Dragoş?
Beniamin Dragoş s-a născut în data de 7 septembrie 1984. El este căsătorit şi aştepată un copil, care se va naşte în luna iunie. Beniamin este absolvent al Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad.

Acesta adoră să salveze vieţi şi îşi dedică viaţa pentru această pasiune.

„Când eram mic îmi plăcea să ajut oamenii. Dacă vedeam că nu se simt bine, mă agitam şi încercam mereu să fac ceva pentru ei. Am fost mereu în preajma celor care au avut nevoie de cineva”, a spus Dragoş Beniamin.

În timpul studenţiei acesta a participat la numeroase congrese ale studenţilor atât pe plan naţional, cât şi internaţional.

„Am reuşit să particip la două stagii de pregătire la Clinica ST. Vinzenz - Krankemhais din Hanau Germania. Cu mulţi ani în urmă am ales sa fac parte din cea mai puternică organizaţie neguvernamentală din România şi anume Crucea Roşie, lucru care m-a format atât în cadrul profesional cât şi cel personal”, mărturiseşte Dragoş.

Arădeanul a reuşit în anul 2008 să efectueze ore de voluntariat şi în SUA în cadrul unei staţii de pompieri. Tânărul arădean are numeroase experienţe acumulate în anii petrecuţi în cadrul Filialei din Arad printre care experienţa acumulată la relocarea celor 40 de refugiaţi din malaezia în România.

Vă mai recomandăm: VIDEO Medici de lux, voluntari pentru săracii Bucureştiului FOTOGALERIE

Voluntarii de la Spitalul Judeţean Alba: ”Un zâmbet ajută la vindecarea oricărui bolnav”

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite