FOTO Povestea portughezului căruia România i-a schimbat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ricardo Caria este un tânăr care locuieşte acum în Arad, dar care s-a născut în Portugalia, la Lisabona şi care doreşte cu orice preţ să devină un mare cântăreţ.

După ce a împresionat juriul la Vocea României, Ricardo s-a gândit serios la muzică.

De atunci a început să aibă diferite proiecte. Putem spune că a devenit celebru în industria muzicală după ce a participat la mai multe concursuri naţionale de canto şi a susţinut o serie de spectacole în oraşul nostru. În zilele de 18 şi 25 ianuarie, de la ora 20.00, Teatrul Ioan Slavici Arad va organiza primele două concerte din turneul naţional „Cântându-mi visul” ale artistului Ricardo Caria.

Totodată, în seara de 25 ianuarie Ricardo Caria sărbătoreşte exact opt ani de când a ajuns în România. Cele două concerte de la Arad vor fi urmate în luna martie de alte spectacole susţinute după programul următor: 9 martie – Timişoara; 15 martie – Oradea; 16 martie – Zalău; 17 martie – Satu Mare; 22 martie – Deva; 23 martie – Sibiu; 24 martie – Alba Iulia; 29 martie – Ludus; 30 martie – Târgu Mureş şi în 31 martie – Cluj Napoca.

Ricardo a venit pentru prima dată în România în anul 2005, când a fost trimis la inaugurarea fabricii „Delphi” din localitatea arădeană Ineu, de firma unde lucra la acea vreme. Ricardo trebuia să petreacă acolo doar zece luni, însă soarta lui a vrut altceva.

El s-a îndrăgostit de ţara noastră, deoarece spune că aici oamenii sunt călduroşi, primitori şi că valorile familiale sunt foarte bine păstrate, spre deosebire de alte locuri unde încep să fie neglijate. Tot la Arad, Ricardo şi-a întâlnit şi sufletul pereche.

„Am cunoscut o arădeancă frumoasă, pe Alina, cu care m-am şi căsătorit. Am rămas impresionat de căldura cu care am fost primit în sânul familiei sale. Ideea despre valoarea familiei la români avea să îmi fie confirmată încă o dată. Împreună cu Alina avem acum doi copii“, spune Ricardo.

Acesta lucrează în prezent ca project manager, la o firma multinaţională din Arad, însă pasiunea lui este muzica şi în viitor îşi doreşte să urmeze o cariera muzicală. Tânărul a mai susţinut concerte, majoritatea dintre ele fiind cu scop caritabil.

Ricardo a învăţat să iubească România

Unul dintre evenimentele cu scop caritabil organizat de Ricardo Caria Entertainment, a avut loc anul trecut, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, din Timişoara unde artistul a strâns bani pentru copiii nevăzători. „Îmi place mult aici.

Am învăţat să iubesc ţara asta poate cum mulţi români nu ştiu să o iubească. Are o încărcătură sufletească aparte ţara asta, ceva ce mă face să o iubesc foarte mult. Oamenii sunt călduroşi, primitori. Desigur, ca peste tot, există şi aici lucruri negative, este ceva cât se poate de normal, însă nu îmi place să vorbesc despre ele“, spune Ricardo. Acesta a învăţat limba română într-un an. Tânărul împreună cu familia a fost nevoit să plece o perioadă în Portugalia, însă nu a rezistat mult şi s-a întors în ţara noastră.

„Mi-am întrebat atunci soţia ce o să facem? Rămânem în Portugalia? Pentru că situaţia financiară ne permitea, ne-am gândit să alegem cu inima, şi aşa am ales România“, ne mărturiseşte Ricardo.

Înainte de a participa la Vocea României şi de a-i impresiona  pe Smiley şi Loredana, Ricardo a urmat cursurile de canto ale Şcolii Populare de Artă din Arad.

„Îmi place mult jazz-ul pot spune. Prima dată am început să cânt la 19 ani în facultate (Portugalia) când împreună cu colegii mei am format o trupă. Cântam şi la instrument, cum ar fi aici o chitară mai mică, dar şi cu vocea. Am cântat până la 22 de ani apoi am făcut o pauză de zece ani. La 32 m-am apucat din nou, deoarece nu vroiam să renunţ la visul meu”, spune tânărul.

Acesta este susţinut în tot ceea ce face de familie.  Soţia lui este în anul doi la Facultate (la a doua că de profesie este inginer), deoarece doreşte să devină psiholog şi că deschidă un cabinet.

„Soţia mea a scos şi o carte. Ea are visul ei”, mai mărturiseşte Ricardo.

Muzica nu este însă singurul lucru de care Ricardo este îndrăgostit. Are şi o pasiune pentru atletism. Din 2008 a început să alerge singur din cauză că avea prea multe kilograme. După aceea însă a devenit un obicei şi astfel a ajuns deja să facă patru maratoane de 42 km în diferite oraşe ale lumii: Timişoara, Praga, Berlin şi Paris.

Ca un adevărat arădean, Ricardo este un susţinător al UTA -ei, iar împreună cu socrul său a fost la mai multe meciuri. Dragostea pentru UTA este împărţită însă cu Benfica Lisabona, echipă pe care o apreciază şi în prezent. În curând Ricardo va pleca într-un turneu în ţară. În timpul liber, acesta cântă şi la nunţi. Ricardo Caria are 34 de ani.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite