FOTO Nici religia nu mai e ce a fost: un schit din Arad a fost închis temporar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De multe ori slujbele au fost oficiate de către  ÎPS dr. Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului FOTO Facebook
De multe ori slujbele au fost oficiate de către  ÎPS dr. Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului FOTO Facebook

Schitul de la Tămand, judeţul Arad, a fost închis temporar. La micuţa aşezare monahală ţineau slujbe preoţii din satele din jur şi se organizau diverse activităţi pentru comunitatea locală, inclusiv pentru copii.

Anunţul că schitul se închide a fost postat pe pagina de Facebook Schit Tamand Ineu: „Cu părere de rău vă anuţăm că activitatea schitului Tămand se încheie în data de 8 ianuarie, ca atare şi această pagină se va desfiinţa. Va rog pe toţi cei interesaţi de pozele şi filmuleţele postate să vi le salvaţi până pe data de 8 februarie când se va închide această pagină. Vă mulţumesc pentru înţelegere şi Dumnezeu să ne ajute!”. Pe pagina de facebook sunt postate poze şi filmuleţe de la diferite evenimente ce au avut loc la schit.

De multe ori cu diverse sărbători la Schitul „Veşmântul Maicii Domnului” din localitatea Tămand, Sfânta Liturghie arhierească era oficiată de ÎPS dr. Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. 

Reprezentanţii Arhiepiscopiei spun că aşezământul şi-a încetat temporar activitatea, în condiţiile în care măicuţa care coordona din punct de vedere administrativ ceea ce se întâmplă acolo a fost mutată în altă parte. Aceştia mai spun că se doreşte amenajarea unui centru social, care să funcţioneze ca azil de bătrâni. Azilul va avea aproximativ 50 de locuri, dar lucrările nu sunt încă finalizate. În perioada următoare, conducerea Arhiepiscopiei urmează să desemneze cel puţin o persoană care să preia atribuţiile măicuţei care s-a mutat într-un alt aşezământ.

Conform site-ului Arhiepiscopiei, „Schitul Tămand a fost înfiinţat în 2009, cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, pe terenul primit de către Arhiepiscopia Aradului  din partea Consiliului Judeţean Arad, în urma desfiinţării Spitalului social de bătrâni, care a funcţionat aici. Înca din anul 2003, în cadrul programului eparhial  de acordare a asistenţei sociale în spitale, a fost edificată aici o biserică de lemn în stil maramureşean, deservită de către preoţii din împrejurimi. După  infiintarea schitului, în incintă au fost amenajate chilii şi alte clădiri anexe, locuri de cazare pentru iniţierea de tabere pentru tineri, în vremea verii şi a unui Centru Respiro pentru copii cu autism, în restul anului”.

Vă mai recomandăm: Slujba de hram la Schitul de la Tămand va fi oficiată de către IPS Timotei Seviciu, arhiepiscopul Aradului

FOTO 150 de ani de la transformarea fostului Schit Căpătanu în biserică de mir

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite