FOTO 150 de ani de la transformarea fostului Schit Căpătanu în biserică de mir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Broşteni şi Parohia „Sfântul Nicolae” din Căpătanu au organizat un eveniment important pentru viaţa spirituală a comunităţii.

 Cu această ocazie a fost prezentat un pliant cu istoricul fostului aşezământ monahal şi evoluţia parohiei între 1863 – 2013.

Cu această ocazie a fost sfinţită Troiţa eroilor iar participanţii, printre care s-a aflat şi prefectul Cătălin Popescu, au putut vizita o expoziţie de carte veche bisericească şi pictura pe sticlă.

Satul Căpătanu a fost înfiinţat de căpitanul pichetului de grăniceri din Odobeşti la jumătatea sec. XVII, pe moşia acestuia de la intrarea pe Valea Milcovului. Spre 1750, preotul Apostol Căpăţan a transformat biserica de mir în Schit, luând fiinţă Schitul „Sfântul Nicolae” – Căpătanu.

Fost monument istoric până la jumătatea secolului trecut, biserica fostului Schit Căpătanu este cea mai veche ctitorie de pe Valea Milcovului şi ar putea reintra pe Lista Monumentelor Istorice.

image

Foto

image

Evenimentul de ieri s-a desfăşurat în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Vrancea, Centrul de zi „Dănuţ” şi Casa de Cultură „C. C. Giurescu” din Odobeşti.

Mai puteţi citi:

Primăria Focşani alocă 500.000 de lei pentru turla şi acoperişul noii catedrale ortodoxe

Bacinschi dă bani la biserici în campanie electorală ca să nu-l "afurisească" preoţii

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite