FOTO Arădenii au petrecut de Sărbătoarea Vecinilor cu mici, bere şi tocană la ceaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădenii au petrecut cum se cuvine
Arădenii au petrecut cum se cuvine

Arădenii au ieşit vineri în stradă pentru a petrece alături de vecinii lor, la sărbătoarea care în ultimii ani a devenit tradiţie şi la noi. Este vorba despre cea de-a cincea ediţie a Sărbătorii Vecinilor, la care s-au înscris 120 de asociaţii locative.

Încă de la orele amiezii a început să răsune muzica, iar grătarele au început să sfârâie. Nu au lipsit nici tocanele la ceaun, care au fost pe placul multora. Nu a existat cartier în care oamenii să nu petreacă. Unii au avut chiar şi lăutari la micile petreceri, aşa că cei care au stat în casă au putut auzi tot ce se petrece afară. Un astfel de exemplu a fost în cartierul Aurel Vlaicu, unde an de an lăutarii sunt prezenţi.

„La noi nu există petrecere fără lăutari. Suntem mai mulţi vecini care organizăm an de an această petrecere. Facem părjituri şi diferite salate. Este multă voie bună după câte se şi vede. O parte dintre vecini au ieşit la joc”, spune Lucia Cozma.

 Şi cei care locuiesc în cartierul Micălaca au petrecut cum se cuvine. Dacă cei de la blocuri au ales să petreacă în imediata apropiere a magazinului Profi, cei de la case au preferat să scoată mesele şi scaunele la poartă pe spaţiul verde de ei amenajat.

„Noi aici ne simţim bine. Am tuns iarba ca totul să fie frumos şi ne-am apucat de treabă. Am făcut grătare, iar acum stăm la poveşti”, spune locuitorii de pe strada Abrud.

Amintim că municipiul Arad s-a alăturat pentru prima dată Sărbătorii Vecinilor în 2009.

Mai puteţi citi: Arădenii vor petrece cu vecinii în peste o sută de locaţii

La cel mai complex eveniment gastronomic din Sud-Estul Europei se va prepara ceafă de porc prăjită cu fierul de călcat şi miel în lut gătit la groapă

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite