FOTO A fost realizată cea mai mare fundiţă umană dedicată luptei împotriva cancerului mamar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa Avram Iancu a fost astăzi gazda unei manifestări împotriva cancerului mamar, denumită „Împreună fără frontiere împotriva cancerului mamar”.

Mai exact s-a realizat cea mai mare fundiţă umană. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia „CetateaVoluntarilor”, în parteneriat cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (UVVG) Arad.

Acţiunea face parte din proiectul „Dezvoltarea infrastructurii pentru screening mamografic regulat în Hodneyovasarhely, Syentes şi Arad”.

Prin această iniţiativă UVVG, în calitate de partener principal, vizează achiziţionarea unor echipamente performante în vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale în depistarea şi combaterea cancerului mamar:

„În cadrul acestui proiect încercăm să rezolvăm o problemă deosebit de gravă a secolului nostru, cea a unor boli, la ora actuală, incurabile. Prin efortul echipei care s-a ocupat de acest proiect vom deschide şi la Arad un centru de depistare a cancerului mamar, pentru că prevenţia rezolvă mai mult decât vindecarea propriu-zisă.”, a declarat Aurel Ardelean, preşedintele  UVVG Arad. Acţiunea a constat în realizarea celei mai mari fundiţe umane, din care au făcut parte atât elevi din şcolile arădene, cât şi personalităţi feminine, precum Eli Lăslean şi Ligia Seculici. La sfârşitul evenimentului s-au lansat în aer sute de baloane roz, iar elevii Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, coordonaţi de profesorul Marius Ţiu, au derulat un marş al bicicliştilor prin centrul oraşului.

Vă mai recomandăm: FOTO Cea mai mare inimă umană realizată în memoria celor care celor care şi-au pierdut viaţa în urma unor boli rare

La Arad va fi alcătuită o inimă umană în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma unor boli rare

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri