FOTO Cea mai mare inimă umană realizată în memoria celor care celor care şi-au pierdut viaţa în urma unor boli rare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 600 de persoane au participat astăzi, la alcătuirea unei inimi umane cu ocazia comemorării Zilei Internaţionale a Bolilor Rare. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Cetatea Voluntarilor.

În fiecare an în ziua de 28 februarie se organizează la nivel mondial diferite evenimente care au scopul de a atrage atenţia asupra acestei probleme, de a solicita realizarea a cât mai multe studii şi publicaţii asupra acestor afecţiuni, de a furniza informaţii despre ele.

Mai multe oraşe din Romania au ales şi în acest an să îşi exprime solidaritarea cu cei care trec prin încercarea acestor boli, cei care le sunt alături şi îi susţin, cei care au pierdut pe cineva drag din cauza unei boli cronice rare, formând inimi umane şi luându-se la întrecere, într-un scop bun, la capitolul „participare”.

La Arad, anul trecut, s-au strâns pe platoul din faţa primăriei peste 300 de persoane, iar anul acesta au participat la evenimentul organizat pe platoul de la Galleria  Arad, 623 de persoane. 

„Rezultatul acesta se datorează şi implicării Inspectoratului Judeţean Şcolar şi învăţătoarelor, profesorilor şi diriginţilor care au ales să împărtăşească elevilor sau studenţilor lor grija şi respectul faţă de aproapele lor bolnav, şi au participat la eveniment împreună cu ei.  Bolile rare sunt cronice, progresive, degenerative, uneori ameninţă viaţa, comportă diferite nivele de suferinţă fizică, la care se adaugă des şi suferinţa sufletească a bolnavului care se vede discriminat, arătat cu degetul, sau care mult prea greu primeşte un diagnostic clar, la timp, şi un tratament adecvat”, spun organizatorii.

Vă mai recomandăm: La Arad va fi alcătuită o inimă umană în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în urma unor boli rare

FOTO VIDEO A fost lansată Asociaţia Cetatea Voluntarilor

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite