Fântână arteziană amenajată recent, avariată de o mașină a pirotehniștilor din Arad

0
Publicat:

O fântână arteziană din municipiul Arad amenajată la începutul lui aprilie 2024 și funcțională odată cu Târgul de Paște 2024 a fost avariată chiar de Zilele Administrației.

Mașina a avariat instalația FOTO aradon
Mașina a avariat instalația FOTO aradon

O mașină a pirotehniștilor a fost cea care a produs paguba. Incidentul a avut loc, vineri 17 mai 2024, cu puțin înainte de începerea manifestărilor pregătite pentru a marca Ziua Administrației Arădene.

O mașină a firmei venită să aducă materialele pentru jocul de artificii care va încheia manifestările organizate de Ziua Administrației Arădene a intrat în fântâna din Piața Catedralei”, au spus martorii.

Din păcate, șoferul nu a sesizat că în mijlocul pieței era fântâna pusă recent în funcțiune și a intrat în instalație.

Reprezentanții Primăriei Municipiului Arad au transmis că regretă incidentul nefericit și că se vor lua toate măsurile pentru a fi remediate avariile aduse artezienei.

Momentan fântâna a devenit nefuncțională, iar zona a fost îngrădită de către Poliția Locală pentru a se evita alte incidente.

La începutul lunii aprilie, Primăria Arad anunța că lucrările în Piața Catedralei care includ și fântâna sunt aproape de finalizare.

Fântâna când era funcțională FOTO Primăria Arad
Fântâna când era funcțională FOTO Primăria Arad

Este o investiţie de aproape 24 de milioane de lei, care a fost suportată de la bugetul local şi care a presupus transformarea zonei într-o piaţă destinată pietonilor şi bicicliştilor.

Acolo s-a organizat pentru prima dată Târgul de Paște, acum evenimentele dedicate Zilei Administrației Arădene și vor urma și alte manifestări și târguri.

Altă fântână, la Onești

La polul opus, locuitorii din Onești (Bacău) au avut parte de o surpriză plăcută în luna mai 2024, când a fost inaugurată o fântână arteziană muzicală în fața unui hotel din oraș. Jeturile de apă țâșnesc pe ritmul muzicii, spre încântarea privitorilor.

Fântână arteziană muzicală din Onești, amplasată la intersecția străzii Republicii cu strada Călinescu, este a doua de acest gen inaugurată în oraș, după cea de pe streada Calea Mărășești. Asistența are parte de un veritabil spectacol de lumini, care se schimbă pe ritmurile muzicii.

Fântânile arteziene muzicale sunt cunoscute în toată lumea, dar câteva dintre ele ies din tipare prin spectacolul deosebit de lumini, culori și dans al apei.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite