Factură de 2.000 de lei la gaze pentru consum 0. Cum explică furnizorul

0
Publicat:

Un arădean a rămas uluit când a văzut factura la gaze primită de părinții săi, care au fost obligați să plătească în avans pe perioada următoare, iar calculul făcut de către furnizorul de energie arată că trebuie să achite peste 2.000 de lei.

Factura în avans se practică pentru persoanele juridice
Factura în avans se practică pentru persoanele juridice

Un arădean a postat pe o pagină de socializare un facsimil al unei facturi pe care a primit-o de la E.ON în data de 21 septembrie. La secţiunea „Produse facturate” apare „Factură în avans”, iar perioada de facturare este 1-31 decembrie 2022. La cantitatea de kWh consumaţi, apare zero, însă la final, pe factură apare că trebuie să achite suma de 2.069,41 de lei.

Părinţii mei stau într-o casă ce aparţine de o persoană juridică. La una dintre locaţii s-a primit o factură de 21.000 de lei de plată în avans, iar la casa în care locuiesc părinţii mei 2.069 de lei. Cum se poate factura ceva în avans, fără număr de kWh? Există şi somaţie să plătească într-o săptămână sau se taie gazul. Factura a fost primită în 21 noiembrie cu termen de plată 2 decembrie”, a explicat cetățeanul pentru pentru publicația Aradon.

Situaţia cu facturile în avans se aplică unei persoane juridice, după cum explică şi arădeanul speriat de factura primită de părinții săi.

Cum explică E.ON situația facturilor în avans

Cei de la E.ON susţin că, în contractele semnate între companie şi persoanele juridice, există o prevedere care face referire la faptul că pot fi emise facturi în avans către companii, totul din cauza situaţiei de pe piaţa energiei.

Factura la gaze cu zero consum și cu peste 2.000 de lei de plastă foto: Aradon
Factura la gaze cu zero consum și cu peste 2.000 de lei de plastă foto: Aradon

Volatilitatea pieţei de energie şi costurile foarte ridicate pe care le avem cu prefinanţarea schemei de sprijin pentru clienţii ce beneficiază de preţuri plafonate pun presiune pe fluxurile de numerar ale companiei. Evident că trebuie să avem volumele de energie necesare pentru una sau 12 luni. În aceste condiţii, suntem nevoiţi să apelăm la varianta contractelor cu plata în avans, de altfel larg practicată pe piaţa de energie în această perioadă, pentru asigurarea cantităţilor de energie electrică şi gaze naturale necesare clienţilor noştri”, se arată într-un răspuns pentru libertatea.ro.

Această prevedere nu este, însă, cunoscută de către clienți.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite