EXCLUSIV Primele imagini cu barca scufundată în râul Mureș cu 12 oameni în ea. Supraîncărcarea, cauza tragediei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul” a obținut primele fotografii ale bărcii scufundate duminică seara în apele râului Mureș. Imaginile obținute de „Adevărul” surprind momentul în care barca, scufundată cu șapte adulți și cinci copii în ea, este trasă la mal. 

Barca scufundată în râul Mureș a fost trasă la mal FOTO Adevărul
Barca scufundată în râul Mureș a fost trasă la mal FOTO Adevărul

Polițiștii arădeni l-au reținut în noaptea de duminică spre luni pe proprietarul bărcii scufundate duminică seara cu 12 oameni în ea. Sursele „Adevărul” susțin că bărbatul de 33 de ani și-ar fi cumpărat barca, cu un motor de 25 CP, chiar cu o zi înainte de tragedie și a vrut să le arate prietenilor cum merge.

Astfel, duminică seara a urcat de pe malul drept al râului Mureș, în zona localității arădene Șemlac, șase adulți și cinci copii, cu intenția de a-i trece pe malul celălalt al râului, în zona Periam Port, din județul Timiș.

La scurt timp de la pornirea de la mal, la aproximativ 2-3 metri de mal, barca s-a scufundat sub greutatea persoanelor îmbarcate. Un copil a murit înecat, iar doi tineri de 29 și 31 de ani și doi copii de 7 și 11 ani au dispărut în apele râului Mureș.

Barca scufundată în râul Mureș cu 12 oameni în ea FOTO Adevărul
Barca scufundată în râul Mureș cu 12 oameni în ea FOTO Adevărul

Primele cercetări au scos la iveală că Aldo Marcel Mujicaș nu deţine permis de barcă, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. În cursul nopții de duminică spre luni, bărbatul a fost reținut, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Barca scufundată în râul Mureș, după ce a fost trasă la mal FOTO Adevărul
Barca scufundată în râul Mureș, după ce a fost trasă la mal FOTO Adevărul

Căutările oprite în cursul nopții, reluate luni dimineața

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au anunțat luni dimineața că au fost reluate căutările pentru găsirea persoanelor dispărute. „Continuă căutările celor patru persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în zona Periam Port. Pe parcursul nopții, trei echipaje de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ și alte trei echipaje din cadrul ISU Arad au continuat misiunea la suprafața apei”, a anunțat ISU Timiș. Potrivit pompierilor la căutări participă 39 de pompieri din Timiș și Arad.

În această dimineață, pompierii timișeni au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forțe mărite.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite