Cine este proprietarul bărcii scufundate cu 12 oameni în râul Mureș. Vârsta victimelor date dispărute

0
Publicat:

Polițiștii l-au identificat pe proprietarul bărcii care s-a scufundat în râul Mureș. E vorba de Marcel Aldo Mujicas (33 de ani) din comuna Șemlac, județul Arad. Bărbatul a fost reținut în timp ce patru victime, dintre care doi copii, sunt în continuare date dispărute.

Pompierii caută patru persoane dispărute în apele râului Mureș FOTO ISU Timiș
Pompierii caută patru persoane dispărute în apele râului Mureș FOTO ISU Timiș

Pompierii au reluat luni dimineața căutările în cazul celor patru persoane dispărute duminică seara în râul Mureș după ce o barcă în care se aflau 12 persoane (șapte adulți și cinci copii) s-a scufundat. Persoanele dispărute sunt doi tineri de 29 și 31 de ani, o fetiță de șapte ani și un băiat de 11 ani.

Potrivit primelor date ale anchetei, tragedia a avut loc duminică seara, în jurul orei 20.40. Barcagiul a trecut de pe malul stâng al râului Mureș (port Periam - județul Timiș), pe malul drept al râului, în zona Șemlac (județul Arad), cu o barcă din lemn, cu motor de 25 CP.

Mujicas a îmbarcat pe malul drept 11 persoane (șase adulți și cinci copii) și a pornit spre malul stâng. La scurt timp de la pornirea de la mal, la aproximativ 2-3 metri de mal, barca s-a scufundat sub greutatea persoanelor îmbarcate. Un copil a murit înecat, iar doi tineri de 29 și 31 de ani și doi copii de 7 și 11 ani au dispărut în apele râului Mureș.

Primele cercetări au scos la iveală că Aldo Marcel Mujicaș nu deţine permis de barcă, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată. În cursul nopții de duminică spre luni, bărbatul a fost reținut, fiind acuzat de ucidere din culpă.

Căutările oprite în cursul nopții, reluate luni dimineața

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș au anunțat luni dimineața că au fost reluate căutările pentru găsirea persoanelor dispărute. „Continuă căutările celor patru persoane dispărute în urma răsturnării cu barca în zona Periam Port. Pe parcursul nopții, trei echipaje de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ și alte trei echipaje din cadrul ISU Arad au continuat misiunea la suprafața apei”, a anunțat ISU Timiș. Potrivit pompierilor la căutări participă 39 de pompieri din Timiș și Arad.

În această dimineață, pompierii timișeni au început deplasarea către locul evenimentului, pentru continuarea căutărilor cu forțe mărite.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite