Cutremur de 5,3 în județul Arad. Blocurile au început să se clatine FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arădenii s-au cutremurat din nou, însă de această dată a fost unul pe care l-au simțit aproape toți din județ. Oamenii s-au speriat deoarece blocurile au început să se clatine.

Aradul s-a cutremurat din nou FOTO arhivă Adevărul
Aradul s-a cutremurat din nou FOTO arhivă Adevărul

UPDATE 22:10  Ministerul Afacerilor Interne a informat marţi seara că au fost primite apeluri la 112 în judeţele Arad, Sălaj, Timiş şi Maramureş referitor la cutremurul de pământ produs în Banat. "Echipajele de pompieri au fost alertate şi sunt pe teren. Până la acest moment au fost primite apeluri la 112 (şapte în judeţul Arad, unul în judeţul Sălaj, unul în municipiul Timişoara şi unul în judeţul Maramureş) care semnalau desprinderea unor elemente de construcţie de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuinţă. În alte judeţe unde seismul a fost resimţit, respectiv Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetăţenilor", precizează MAI, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE 21:25 Cutremurul produs marți seara în județul Arad a fost resimțit puternic în județul Timiș. În localitatea Alioș, pereții unei case au crăpat. Șefa Inspectoratul Școlar Timiș a declarat că la Mașloc, acolo unde locuiește, seismul a fost resimțit foarte puternic.

UPDATE 21.20  Raportări în urma cutremurului - ora 21:15 - județul Arad: 9 apeluri prin SNUAU 112 privind desprinderea unor elemente de construcție (coș de fum, bucăți de fațadă).  

UPDATE 21:15 Reprezentanții Primăriei Arad au declarat că în urma cutremurului, datorită avariilor, pentru siguranța cetățenilor, se izolează anumite porțiuni aferente străzilor: Episcopiei, str Horia, str. Lucian Blaga, str Mărăşeşti şi bulevardul Revoluției. 

Strazile sunt blocate FOTO Primăria Arad
Strazile sunt blocate FOTO Primăria Arad

Până la acest moment, au fost primite 6 apeluri la 112 ( 4 în județul Arad, 1 în judetul Sălaj și 1 în județul Maramureș) care semnalau desprinderea unor elemente de construcție de pe imobile ori deplasarea mobilierului în locuință.

În alte județe unde seismul a fost resimțit, respectiv Timiș, Bihor, Hunedoara și Caraș-Severin, nu s-au primit sesizări din partea cetățenilor.

UPDATE 21:10 Echipajele operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad au fost trimise în teren pentru efectuarea misiunilor de recunoaștere in municipiul și județul Arad. Până acum sunt doar cele două cazuri semnalate.

Seismul a fost resimțit în special la Cluj, Arad, Oradea și Timișoara. 

La unele case a zburat acoperișul FOTO Facebook
La unele case a zburat acoperișul FOTO Facebook

„Ne-am speriat foarte tare. A fost și un zgomot puternic. A fost cel mai intens cutremur pe care l-am simțit vreodată”, declară una dintre arădence.

O arădeancă care locuiește la etajul 6 a spus că nici cel din 1977 nu s-a simțit așa de tare la Arad ca cel de acum. 

Au căzut  cărămizi din locuințe FOTO Facebook
Au căzut cărămizi din locuințe FOTO Facebook

Știre Inițială 

În ziua de 06.06.2023, 20:26:52 (ora României), s-a produs în CRISANA, ARAD un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.3, la adâncimea de 6.4 km”, este mesajul postat pe pagina Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Reprezentanții ISU Arad anunță că sunt două solicitări pentru degajarea unor elemente de construcție de pe clădiri - strada Mărășești și Lucian Blaga. „Până la această oră nu sunt raportate probleme deosebite. Revenim cu informații”, a declarat Ruxandra Klein, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite