Cum ne menţinem sănătoşi şi slabi cu scorţişoara. În ce situaţii este contraindicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţin ştiu că scorţişoara este foarte bună pentru organism. De exemplu, consumul ei, mai ales acum când vine iarna, scade glicemia, stimulează activitatea cerebrală şi te ajută să slăbeşti.

Nutriţionistul arădean Sorin Kalman ne vorbeşte despre efectele pozitive ale scorţişoarei, dar şi despre situaţiile în care aceasta nu este indicată. Acesta susţine că înainte de toate, tipul de scorţişoară recomandat este Ceylon, un sortiment mai scum, dar cu efecte benefice mult mnai multe.

„Scorţişoara de Ceylon are o culoare maro deschis şi o textură catifelată. Cea de tip Cassia este maro încjis şi are o textură aspră. Deşi costă dublu, scorţişoara Ceylon este cea pe care o recomand. Nu însă şi femeilor gravide sau copiilor, întrucât există şi câteva aspecte negative în ceea ce priveşte scorţişoara”, spune Sorin Kalman.

Nutriţionistul arădean spune că nu au fost făcute foarte multe studii despre proprietăţile scorţişoarei, însă aceasta este un bun luptător cu kilogramele în plus, este utilă în combaterea diabetului, stimulează memoria şi este folosită în combaterea tusei.

„Scorţişoara poate fi folosită cu succes în mai multe afecţiuni. Una ar fi tusea seacă, iar în combinaţie cu mierea de albine, este un aliat împotriva răcelii şi gripei. De asemenea, facă lăsaţi câteva beţişoare de scorţişoară într-un pahar cu apă rece, în câteva ore va rezulta o substanţă ce protejează şi calmează gâtul iritat”, spune nutriţionistul arădean Sorin Kalman.

De asemenea, scorţişoara poate fi utilă în lupta cu kilogramele. „Puţină pudră pusă în ceai va diminua pofta de mâncare. În fond importantă este această scădere a apetitului de a mânca care va duce la pierderea kilogramelor suplimentare”, mai completează nutriţionistul arădean. 

Vă mai recomandăm: 

Sfatul femeii care a slăbit 79 de kilograme: „Nu renunţa la plăcerea de a mânca“. Ce spune despre diete

Slăbeşte cu aceste 3 diete uimitor de rapide

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite