Cum au ajuns egiptenii să folosească România drept „trambulină” pentru a migra ilegal către Europa de Vest

0
Publicat:

În ultima perioadă tot mai multe persoane din Egipt încearcă să folosească țara noastră pentru a trece fraudulor granița și a ajunge într-un stat din Europa occidentală.

În ultimele 24 de ore au fost prinși mai mulți migranți FOTO Poliția de Frontieră
În ultimele 24 de ore au fost prinși mai mulți migranți FOTO Poliția de Frontieră

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Nădlac I, județul Arad și al Sectorului Poliției de Frontieră  Girișul de Criș, județul Bihor au depistat șaptesprezece cetăţeni din Siria și Egipt care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-o autoutilitară, respectiv pe jos.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean român, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculată în România. Șoferul mijlocului de transport transporta piese auto pentru o societate comercială din Olanda. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, zece cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că toți sunt cetăţeni din  Siria, intrați legal în România”, a declarat declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Arad, inspector de poliție Andrei Alexandru Dincă.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișul de Criș, județul Bihor au observat, în timpul executării misiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, în apropierea liniei de frontieră, șapte persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor.

În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Egipt, intrați legal în România și care intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, mai adaugă Andrei Alexandru Dincă.

În ultima perioadă, tot mai mulți egipteni folosesc această rută pentru a încercat să ajungă ilegal în Europa de Vest, ceea ce conduce la ipoteza că pe teritoriul României funcționează o serie de rețele „specializate” în lucrul cu cetățenii egipteni.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite