Cum a fost învinsă Poliţia de un şofer lăsat fără permis pentru trecere pe roşu. „Culoarea era portocalie”

0
0
Şoferul a obţinut câştig de cauză în instanţă, dar sentinţa nu este definitivă FOTO Poliţia Română (arhivă)
Şoferul a obţinut câştig de cauză în instanţă, dar sentinţa nu este definitivă FOTO Poliţia Română (arhivă)

Un şofer din Arad, lăsat fără permis după ce a trecut pe roşu, a dat în judecată IPJ Arad, reclamând faptul că sancţiunea aplicată este incorectă, constatarea poliţistului fiind falsă.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Arad, un şofer lăsat fără permis pentru că a trecut pe roşu, în Arad, a contestat procesul-verbal de contravenţie susţinând că în momentul în care a pătruns în intersecţie „culoarea semaforului era portocalie”.

Şoferul i-a cerut instanţei să oblige Poliţia Rutieră să depună la dosar înregistrarea „din care se va vedea clar faptul că în momentul intrării sale in intersecţie, culoarea semaforului electric era portocalie”.

„Consider procesul- verbal ca fiind netemeinic şi nelegal. Procesul verbal are la bază doar menţiunile inserate de agenţii de poliţie şi nu este întemeiat pe nici un mijloc de probă temeinic care să dovedească vinovăţia mea în săvârşirea faptei”, s-a mai apărat şoferul.

Suţinerile Poliţiei din instanţă

În proces, IPJ a depus întâmpinare prin care a cerut menţinerea sancţiunii. „Agentul constatator l-a oprit pe susnumitul în vederea legitimării şi sancţionării, interacţiunea dintre contravenient şi poliţistă fiind înregistrată cu Body Worn Camera. Petentul putea evita cu mare uşurinţă situaţia creată, dacă ar fi dat dovadă de mai multă responsabilitate sau de mai puţină nepăsare faţă de lege, culpa sa fiind integrală în producerea incidentului”, a arătat IPJ în instanţă.

Procesul-verbal, anulat în instanţă

Judecătoria Arad a admis cererea şoferului şi a anulat procesul-verbal de contravenţie. „Din probele administrare reiese că fapta nu a fost corect reţinută. Astfel, din înregistrările video surprinse de camerele video Body Cam ale intimatei nu este surprins momentul în care petentul a pătruns pe culoarea roşie a semaforului aflat în funcţiune, întrucât camera nu a fost încadrată spre semafor”, se arată în sentinţa Judecătoriei Arad, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Metoda prin care un şofer lăsat fără permis pentru că a trecut pe roşu a reuşit să învingă Poliţia în instanţă

Cum a fost învinsă Poliţia de o şoferiţă lăsată fără permis pentru că a ignorat un biciclist

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite