Cu ce ne ajută pâinea? De ce nu e bine să renunţi complet la produsele din făină atunci când ţii regim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte multe persoane renunţă complet la pâine în momentul în care doresc să scape de kilogramele în plus. Acest lucru este criticat de unii specialişti în domeniu, deoarece ar putea avea urmări grave, ca orice obicei alimentar dus la extrem.

Nutriţionistul arădean Elena Bodea spune că este greşit să urmezi o dietă bogată în proteine, cu foarte puţine glucide. Ea mai spune că, eliminând pastele şi pâinea din dietă, unii oameni s-ar putea expune la probleme cardiovasculare grave.

„Acest lucru este demonstrat de un studiu de Anthony Rosenzweig, cercetător american, publicat în Jurnalul International PNAS, care a subliniat că dietele sărace în carbohidrati cresc semnificativ riscul de boli cardiovasculare grave, cum ar fi ateroscleroza, accidentele vasculare cerebrale şi atacul de cord. În studiul său, un grup de animale au fost hrănite cu dietele bogate în carbohidraţi, un al doilea cu cantităţi moderate din aceste alimente şi, în cele din urmă, un al treilea grup la care, carbohidraţii au fost complet înlocuiţi cu proteine. 

După şase, respectiv 12 săptămâni de tratament, şoarecii din ultimul grup, cu dieta fără carbohidraţi, au pierdut în greutate repede, dar, în acelaşi timp, au prezentat simptome clare ale aterosclerozei. Potrivit acestei cercetări, o dietă saracă în carbohidraţi duce la o slăbire cu o scădere rapidă şi semnificativă a greutăţii corporale şi împiedică formarea de noi vase de sange. În cazul unui atac de cord, acesta interferează cu mecanismele de recuperare ale organismului, ceea ce duce la alimentarea cu sânge limitată”, spune Elena Bodea.

În concluzie, nutriţionistul arădean spune că un regim alimentar echilibrat, din care să facă parte şi carbohidraţii, combinat cu exerciţii fizice regulate, este cel mai bun pentru majoritatea oamenilor.

Vă mai recomandăm: 

Sfaturile pentru o viaţă sănătoasă care se bat cap în cap. Ce să alegem din tot ce ne spun specialiştii

Cum alegi cea mai sănătoasă pâine

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite