Ce-şi doresc femeile de Sfântul Valentin?Psihologii spun că ar fi bine să sărbătorim iubirea curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mulţi bărbaţi cumpără tot felul de cadouri iubitelor de Sfântul Valentin, dar nu se întreabă ce vor acestea cu adevărat. Pentru a afla ce vor femeile am stat de vorbă cu psihologul-psihoterapeutul specialist Ramona Pencea, dar şi cu o femeie importantă din judeţul Arad, Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean.

Ramona Pencea ne spune că femeile au pe primul loc, pe piramida necesităţilor, tandreţea, iar  pe al doilea stabilitatea.

„Astfel vor acorda o importanţă deosebită gesturilor, cuvintelor tandre, stabilitatea sau confortul în relaţie nefiind posibile dacă partenerul este insensibil, dur, lipsit de empatie. În timpul vieţii putem forma scheme cognitive deficitare, cum este deprivarea emoţională.  Aceasta are trei forme: lipsa căldurii sufleteşti,  a atenţiei,  lipsa empatiei şi lipsa ghidării,  susţinerii.  O femeie care are această schemă va suferi mult dacă partenerul este egoist, egocentric, instabil emoţional. În fiecare zi ar fi bine să rostim cuvinte frumoase celui drag, să întreţinem relaţia ca pe un altar. Iubirea vindecă,  susţine la greu, e molipsitoare”, ne spune psihologul Ramona Pencea.

Aceasta mai afirmă că o femeie cu o stimă de sine independentă de reacţiile celorlalţi,  va fi capabilă să aleagă un partener de viaţă care să îi fie alături şi când evenimentele sunt frumoase,  bune, dar mai ales la greu.

ramona pancea

„O femeie inteligentă emoţional nu are dificultăţi în a cere lucruri pentru ea, în a-şi lua apărarea când îi sunt lezate drepturile sau sentimentele,  va zâmbi şi îşi va purta sufletul în ochi cu demnitate. De Dragobete, de Sfântul Valentin, ar fi bine să sărbătorim iubirea curată,  într-un mod minunat,  să evităm desfrâul şi vulgaritatea”, mai afirmă Ramona Pencea.

Seară romantică 

Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean Arad, se numără printre femeile care au primit şi până acum de Sfântul Valentin câte o atenţie. Până acum aceasta spune că a primit flori şi ciocolată. Întrebată ce îşi doreşte în acest an de Sfântul Valentin a spus că vrea ceva mai deosebit: „Îmi doresc să petrec o seară romantică cu soţul meu”.

ana maria dragos

Vânzătorii micilor atenţii specifice Sfântului Valentin spun că cele mai vândute sunt florile şi obiectele în formă de inimioare.
 

Vă mai recomandăm: Cărţi noi de dragoste, de Sfântul Valentin şi Dragobete

Trei perechi se vor căsători, de Sfântul Valentin, la Poarta Sărutului

Arad



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite