Campionul moto Ionel Pascotă: „Părinţii greşesc atunci când le cumpără copiilor bombe de motociclete”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni piloţi din România au fost premiaţi sâmbătă la Arad în cadrul Galei Campionilor 2016.  Evenimentul a fost organizat de către Federaţia Română de Motociclism, la Arad.

Printre campionii acestui sport s-a aflat şi Ionel Pascotă, cel care timp de cinci ani a fost la Clubul Las Vegas Arad unde a adus numeroase titluri. În total, în toată cariera lui, Ionel are 38 de titluri de campion. Şi practică acest sport de peste 20 de ani. Pasiunea a moştenit-o de la bunicul şi tatăl lui.

Ionel Pascotă spune că este vorba despre un sport cu foarte mulţi bani, dar şi cu foarte multe satisfacţii. El spune că nu ar fi reuşit fără sprijinul tatălui său.

În ceea ce priveşte tinerii care vor să meargă pe două roţi, Ionel spune că trebuie să o facă pe o pistă omologată. „Una e să îşi descarce adrenalina când se află pe un motor şi alta e să îşi facă treaba cu el, adică să meargă la muncă sau la plimbare. Dacă îşi descarcă adrenalina pe străzile oraşelor sau în afara lor atunci cu siguranţă este doar o chestiune de timp până vor deveni victime pentru că vitezele sunt foarte mari. La cei tineri, părinţii sunt de vină pentru că la 18 ani le cumpără o bombă de motocicletă. Părintele nici nu realizează ce face. Aici este probelma că este foarte multă inconştienţă. Am foarte mulţi prieteni care de pe stradă au ajuns pe pistă şi şi-au dat seama când au ajuns acolo că nu ştiu nimic. Tinerii nu trebuie neaparat să meargă la curse, dar trebuie să îşi descarce adrenalina pe pistele omologate”, spune campionul.

image

Campionii au fost premiaţi. Ionel şi tatăl lui  

Cu toate că este pasionat de acest sport, el afirmă că are un scuter de 50 de centimetri cubi cu care se plimbă prin oraş doar de câteva ori pe an, în rest preferă maşina. „Nu pun mâna pe ghidonul motocicletei, nu pentru că am o clauză în contract, ci pentru că am avut mai demult un accident care m-a liniştit. Motocicletele din ziua de astăzi suportă o viteză foarte mare, o motocicletă de 1.000 de centimetri cubi poate să ajungă în câteva secunde la 300 de kilometri pe oră”, mai declară Ionel Pascotă.

El spune că există respect în trafic, doar că şoferii nu sunt obişnuiţi cu asemenea viteze şi de multe ori nu se aşteaptă ca pe lângă ei să treacă un motociclist cu o viteză foarte mare.

Vă mai recomandăm: Cei mai buni piloţi din România, premiaţi la Gala Campionilor 2016 FOTO

Timişoreanul Ionel Pascota este vicecampionul Europei de Est la motociclism

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite