Tren CFR cu 350 de călători lăsat într-o haltă, fără locomotivă, timp de o oră și jumătate. Explicația este halucinantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tren Regio al CFR Călători a fost lăsat fără locomotivă timp de o oră și jumătate, după ce aceasta a fost luată pentru a tracta până la Craiova un tren Interregio Internațional unde întârzierile se penalizează.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Pasagerii trenului Regio au fost lăsați, joi dimineață, în halta Măldăeni, din județul Teleorman, timp de 94 de minute, scrie ClubFeroviar.ro. Totul s-a întâmplat după ce locomotiva trenului internațional IR 72 Traianus, care circula pe ruta București – Timișoara – Budapesta, s-a defectat.

În tren se aflau 350 de pasageri, dintre care 150 de copii care se duceau în tabără școlară la Drobeta Turnu Severin. Operatorul feroviar a folosit locomotiva trenului R-E 9902, care venea de la Târgu Jiu și se îndrepta spre București, potrivit sursei citate.

„Trenul și–a reluat circulația în condiții de siguranță, cu un alt mijloc de remorcare, după realizarea tuturor procedurilor aferente unei astfel de situații (acțiuni de manevră, detașare/atașare, proba frânei etc). Pasagerii trenului IR 72 vor primi apă şi produse preambalate în staţia Craiova. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și îi asigură că face toate operațiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranță”, comunicase CFR Călători.

Trenul internațional a fost tractat până la Craiova, unde a fost înlocuită tracțiunea, iar locomotiva care a ajutat s-a întors la Măldăeni, a fost reatașată trenului Regio, care și-a reluat drumul către București.

Conform sursei citate, operatorul de stat a recurs la această variantă deoarece pasagerii din trenul internațional pot cere despăgubiri în cazul unor întârzieri mai mari de 60 de minute, în vreme pentru călătorii interni acest lucru nu se aplică.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite